La Diputació injecta 3 milions per a potenciar el sector hoteler valencià

La Diputació de València va anunciar la firma d’un conveni de 3 milions d’euros per a el “Pla social per a l’ocupació en el sector hoteler”, un programa conjunt que ascendeix a 6 milions d’euros amb l’objectiu de mantenir més de 2.000 llocs de treball i crear 300 nous llocs en col·laboració amb la Unió Hotelera i aquelles empreses que s’adherisquen al programa aportant ofertes en els seus allotjaments.

IMG_86831
Rus parla amb Luís Martí, president de la unió d’hotelers i amb Joan Molas, president de la patronal hotelera espanyola, ahir a FITUR

Tal com es va anunciar en FITUR, el programa es durà a terme en els mesos de temporada baixa, que supera els 200 dies, en la temporada en què són els jubilats i pensionistes valencians el sector que realitza més desplaçaments turístics.

Segons els estudis, amb aquest pla pioner a Espanya es mobilitzarà a unes 37.500 persones que generaran 150.000 pernoctacions en establiments hotelers de València. El preu de cada viatge serà de 160 euros per persona, dels quals la meitat serà subvencionat per Diputació, de manera que el turista pagarà 80 euros.

L’impacte econòmic serà superior als 20 milions d’euros, a més del benefici de caràcter social de mantenir i potenciar el sector terciari que ha sigut el principal generador d’ocupació de la província durant molts anys, obrint una expectativa de futur als treballadors i famílies que depenen d’aquests llocs.