La Falla Sant Feliu, la comissió més sostenible de Xàtiva

  • Es vol fomentar l’ús de materials reutilitzables i totalment combustibles

Durant la cerimònia dels Premis Cadafal, la regidora de Medi Ambient, Pilar Gimeno, va fer entrega del premi de la falla més sostenible a la Falla de Sant Feliu.  Amb una dotació de 1.000 euros es pretén impulsar la utilització de materials reutilitzables, reciclats i combustibles en el disseny de la festa fallera, tant del monument com de la decoració del carrer.

A més a més, la regidoria col·labora amb la campanya de la Diputació de València i la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi climàtic i Desenvolupament Rural i Ajuntament de València, que pretén elaborar un estudi que estime l’impacte real de la festa en els àmbits econòmic, social, turístic i mediambiental que permeta disposar d’un Pla Estratègic de les Falles que tinga en consideració a tots els col·lectius que hi participen. Una vegada retirades i classificades les restes de la crema, els membres del jurat constituït per a qualificar i atorgar el premi , es van reunir per estudiar les memòries presentades per les comissions participants  i van considerar que l’informe presentat per la de Sant Feliu s’aproximava més a les bases del premi.

Gimeno lamentava que de les 19 falles de Xàtiva, només tres (Molina Claret, República Argentina i Sant Feliu) hagen decidit presentar-se i encoratjava les comissions a participar-hi. “És una llàstima que no hagen participat més falles, em consta que  moltes comissions han utilitzat molt de paper i cartró i hagueren sigut unes bones candidates per al premi”, ha comentat la regidora.