La Fira d’Agost viu hui la seua jornada més inclusiva

  • Rozalén presenta el seu últim treball amb un espectacle accessible per a persones sordes i entre les 10 i les 20 hores no hi haurà música al recinte firal per afavorir a les persones amb TEA

La Fira de Xàtiva continua amb el seu quint dia de festa amb la jornada sense soroll, iniciativa promoguda per l’associació de pares i mares de fills amb trastorns de l’espectre autista, AXATEA. Des de les 10 hores fins a les 13.30 hores i de 18 hores fins a 20 hores no hi haurà música a les atraccions i a les paradetes per afavorir que les persones que tenen problemes com a conseqüència del soroll puguen gaudir també d’un dia a la Fira de Xàtiva com es mereixen.

El plat fort del dia es viurà a la nit. Samuel Reina cantarà com teloner a les 21 hores al Camp Murta abans de donar pas a Rozalén, que presentarà el seu últim disc “Corazonadas” a les 23 hores. Les entrades d’aquest espectacle, accessible per a persones sordes (ILSE), es poden comprar a través de la plataforma ticketvip.es per 15 euros i l’apertura de portes es farà a les 20 hores.

Però el dia començarà a les 9.30 hores amb el trofeu de ciclisme Fira d’Agost de les categories Elit i Sub-23 organitzat pel Club Ciclista Bicicletes Sanchis i l’Ajuntament de Xàtiva que tindrà eixida i meta a la Baixada de l’Estació. A les 10.30 hores es farà la celebració del dia mundial de la fotografia on AFSA organitzarà diferents activitats fotogràfiques de diversos aspectes a l’Albereda Jaume I. Mitja hora després, a les 11 hores AXATEA realitzarà activitats i tallers infantils també al mateix lloc. A més a més, a les 11 hores i fins les 14 hores l’espai de promoció Dóna’t a conèixer treballarà amb l’Associació Creu Roja Xàtiva en activitats de sensibilització i voluntariat amb informació de les activitats de l’associació Creu Roja, i tomes biomètriques. Com els dies anteriors, a les 13.30 hores es produirà l’animació musical al Reial de la Fira per part de la Colla de Dolçaines i Percussió La Socarrà. I per finalitzar el matí, es dispararà la mascletà preparada per Pirotècnica Tamarit al Jardí de la Pau.

Ja per la vesprada, a les 19.30 hores començarà el teatre infantil i familiar “Sonata Circus” a la Plaça del Mercat per Malabo. I a les 20 hores, al Centre Comercial Plaza Mayor, es reproduirà una sessió especial de El Rey León.

A les 22 hores, el Festival Al Ras tindrà una nova nit de DJ’s protagonitzada per DJ David San San, DJ Kike Samit, DJ Ernest i DJ Red Rabbit al Auditori Jardí de la Pau en una vetlada que durarà fins les 2.30 hores.

A les 23 hores hi haurà la nit de Folklore amb “Escola de Danses, escola bolera” a la Glorieta José Espejo i a la mateixa hora, a la Plaça de la Seu, es presentarà el teatre “Si jo fora rica” una comèdia per a tots els públics.

 

Visita institucional

L’agrupació socialista de Xàtiva va celebrar ahir el tradicional esmorzar que va reunir, a més d’alcaldes, alcaldesses i edils de la comarca, a  Rebeca Torró, secretària autonòmica d’Economia Sostenible, Comerç i Consum; Maria Such, directora general del Institut de la Dona i per la Igualtat de Gènere; Antoni Such, director general d’Administració Local; Pilar Sarrión, diputada provincial de Benestar i Salut Pública; Maria José Tortosa, presidenta Mancomunitat la Costera-la Canal; Carolina Más, presidenta Mancomunitat la Canal de Navarrés i Txema Peláez,  president Mancomunitat la Ribera.

Maria Such va atendre a la premsa i va elogiar la iniciativa “no és NO” per prevenir agressions sexistes durant la Fira d’Agost destacant que Xàtiva “és un municipi compromés en la igualtat”.