La fira de turisme ‘Interioriza-T’ rep milers de visitants a València

Milers de visitants han passat per la fira de Turisme d’Interior Interioriza-T, que s’ha celebrat del 5 al 7 de juliol, en l’esplanada de la plaça de Bous de València.

Els propis valencians són els que més s’han interessat per l’oferta turística dels municipis d’interior de la província de València, sol·licitant informació d’allotjament, rutes turístiques i senderisme.

Interioriza-t foto_AbulailaEl diputat de Turisme, Ernesto Sanjuán, ha ressaltat la bona acollida de la primera edició de la fira Interioriza-T que “ha rebut una gran afluència de públic durant tot el cap de setmana, sobretot el divendres a la vesprada i el dissabte”.

“Amb aquesta fira, que tornarem a celebrar el pròxim any, hem volgut acostar a la ciutat de València els atractius turístics de les destinacions del nostre interior per a complementar la consolidada oferta de sol i platja de la nostra província”, ha afegit Sanjuán.

Segons Sanjuán “Interioriza-T ha permès donar a conèixer al públic la variada oferta turística d’interior valenciana i continuar amb la promoció i potenciació del turisme com a gran valor econòmic i de desenvolupament, donant un nou impuls al sector turístic de la nostra província de València”.

28 localitats i 8 mancomunitats i associacions de municipis han participat en aquesta primera Fira per a mostrar i promocionar la seua oferta turística de cara a l’estiu i a la pròxima tardor, entre els quals destaquen Énguera, el Genovés i Xàtiva, així com la mancomunitat la Costera-la Canal.

En el cas de Xàtiva es van promoure els elements més particulars de la ciutat com l’abundant patrimoni històric-artístic i la gran varietat d’oci i cultura disponibles. Així mateix es va presentar l’extraordinari llegat gastronòmic (amb degustació de dolços com arnadí i monxàvena) i productes típics. Festivitats tradicionals del municipi com la Fira d’Agost i les Nits al Castell també van tenir cabuda. A més, es va informar als visitants dels atractius paquets turístics que ofereixen les empreses locals i de la diversitat de rutes turístiques i senderistes per a conèixer millor la ciutat.

La regidor de turisme, Marian Soro, ha valorat d’una forma “molt notable” aquestes jornades per l’afluència de públic que s’ha congregat durant tot el cap de setmana, tenint una gran rellevància les consultes per les rutes naturals, la gastronomia i el patrimoni arquitectònic.