La Font de la Figuera acorda amb Foment iniciar les solucions de les deficients infraestructures de desviament de les aigües

  • L’Ajuntament ha aprofitat la reunió a Madrid per reclamar una parada de tren a la població

El Govern Municipal de la Font de la Figuera segueix reclamant solucions als problemes del deficient desviament de les aigües que tant de mal va provocar el passat 12 de setembre, així com la restitució de les zones afectades per les desviacions de les aigües tant en camins municipals com en camps inundats de pedres d’escullera i del ferrocarril, i el restabliment del servei de tren a la població.

Dilluns es reunien a Madrid l’alcalde, Vicent Muñoz, la regidora de Gestió Responsable del Territori, Carmen Asensi i el president de la Plataforma de Persones afectades per les Infraestructures de l’Estat, Ernesto Roselló. Acompanyats pel tècnic mediambiental del consistori, van plantejar al secretari general de infraestructures, Julián López, els greus problemes que segueix patint la localitat a causa de les múltiples infraestructures estatals que travessen el terme municipal agreujats per la DANA de setembre i la mala canalització de les mateixes.

En l’encontre, presents també el DG de Construccions d’ADIF i el DG de Carreteres, Juan Pablo Villanueva i Javier Herrero, respectivament, també s’ha demanat la solució a l’estat dels camps per les pedres (d’escullera i de la via)  arran de la DANA. “Hem demanat que els s’adeqüen a fi que els seus propietaris puguen recuperar-los, així com la restitució dels camins afectats per l’absència d’una canalització adequada de les aigües, on queda palesa la responsabilitat patrimonial del Ministeri”, afirma l’alcalde Vicent Muñoz.

Però sens dubte, un dels punts clau de la reunió ha estat la necessitat que es prenguen mesures urgents en els punts de totes les infraestructures, tant de l’A-35 al km 12 per el pas a nivell, del Port d’Almansa i la baixada de les aigües, de l’entrada al municipi i les aigües abocades per l’A-33 en els dos ponts que emmarquen la Cooperativa la Viña, com l’encreuament d’infraestructures a la Foia de Manuel, on arriben a creuar-se quatre infraestructures estatals. Des de l’Ajuntament també es va recordar que les infraestructures han potenciat els danys de les pluges perquè canalitzen tota l’aigua de la Foia de Manuel. El secretari general d’Infraestructures va informar que ja hi ha una enginyeria estudiant solucions al complicat sistema hidràulic de la Foia de Manuel i que es van a anar donant solucions parcials més àgils en alguns punts més senzills.

Des de l’ajuntament van aprofitar per manifestar la inquietud del municipi que ha cedit tant en matèria d’infraestructures estatals. “La Font de la Figuera participa de moltíssimes infraestructures de l’Estat, i per això no té sentit que passen per ací vies de ferrocarril d’AVE, mercaderies i altres i que no puguem tenir tren que ens comunique amb Xàtiva o València, perllongant la línia C2 de Rodalies o Regionals”. L’alcalde Vicent Muñoz afirma: “aquesta via fa parada a totes les poblacions que travessa en el seu trajecte València – La Encina, a excepció de la Font, població que travessa però que no realitza parada. Ara ADIF va restablir l’antiga línia de ferrocarril des de Moixent fins La Encina. És la seua oportunitat per agrair a la Font de la Figuera tota la participació territorial en les seues infraestructures, la paciència de la població i el restabliment de la dignitat d’aquest poble”.

Tal com afirma l’alcalde, Vicent Muñoz, “la persistència i la perseverança en les reunions mantingudes contribueixen no només a visualitzar el problema de la Font de la Figuera, crear complicitats i tendir ponts perquè prompte es puga solucionar un dels conflictes més greus que hi ha a tot l’Estat en matèria d’infraestructures, la recuperació de les infraestructures públiques afectades i dels camps arrasats, a més del restabliment de la parada de tren que ens hem guanyat a disgustos”.