La Font de la Figuera avança amb el pla de reactivació del polígon industrial “Sant Cristòfol”

  • El passat estiu el consistori anunciava la inversió de 584.270 euros, sent la població que obtenia la inversió més potent dels 10 polígons de la Costera que ho van sol·licitar a la Conselleria

El Polígon Industrial Municipal “Sant Cristòfol” està situat a la part alta de la població a l’eixida 86 (direcció Villena) i l’eixida 89 (direcció València-Almansa) de l’A-33 que connecta l’A-35 amb l’A31 al seu pas per la Font de la Figuera.

L’Ajuntament d’esta localitat està desenvolupant ja el pla de reactivació del polígon amb la millora, modernització i dotació d’infraestructures gràcies a l’ajuda de 584.270 euros que va concedir la Conselleria d’Economia l’estiu passat, amb l’increment de l’ajuda de l’anualitat 2018 al 83’10% comunicat la setmana passada.

Des del Govern Municipal es mostren contents amb el procés de millora, de fet afirmen que “significa un primer impuls per a poder posicionar correctament la Font de la Figuera com a polígon estratègic del territori valencià, perquè la Font de la Figuera sempre ha estat una cruïlla de comunicacions comercials” i més encara tenint en compte que la inversió més potent és la destinada a aquesta població, d’entre els 10 municipis de la Costera que també van sol·licitar ajudes en el marc del pioner pla llançat per la Conselleria d’Economia (IVACE).

En concret, 584.270 euros repartits en dues anualitats: 218.487’77 euros en 2018 i 321.348’5 euros en 2019 que ja es destinen, principalment, a la instal·lació de fibra òptica amb sistema de videovigilància tv, la web dels terrenys disponibles i empreses instal·lades, la millora de l’enllumenat i de l’aigua potable i boques d’incendi i de les zones verdes. Aquesta zona industrial és també la més gran de les beneficiàries, amb una superfície de 292.135 m².

Millores previstes

Amb això, es pretén impulsar l’activitat que es realitza la polígon industrial “Sant Cristòfol”, visibilitzar-lo i facilitar l’acció del teixit empresarial ja existent i atreure la instal·lació de noves empreses, atès que actualment hi ha disponibilitat de parcel·les.

Entre les actuacions realitzades en este 2018 estan l’obra civil per a la col·locació de la fibra òptica que abastisca a la totalitat de les parcel·les actuals del polígon, així com el canvi de 52 punts de llum. Estos punts es completaran fins a 106 en la resta del polígon que s’instal·laran en 2019.

Per això, es pretén actuar sobre les zones verdes ja que el seu paper en el polígon actual és testimonial i romanen sense adequació. La seua millora i la implantació de noves zones permetran recuperar la seua funció com a espai d’estada, així com millorar la imatge del polígon atraient així possibles noves empreses i donant una imatge de modernitat, qualitat i vitalitat així com la millora de l’entorn empresarial.

Així mateix, la millora de les infraestructures urbanes i l’adaptació a les noves tecnologies per dotar dels serveis urbanístics adequats a la zona i reduir costos en matèria d’eficiència energètica, de manera que s’augmente la seguretat del propi polígon i s’impulsen les noves tecnologies en matèria de telecomunicacions també és un objectiu clau.

En 2019 està prevista la instal·lació del sistema de videovigilància tv connectat amb la Policia Local, la finalització del canvi de punts de llum, el lloc web dels terrenys disponibles i de les empreses instal·lades, la millora del sistema d’aigua potable i les boques d’incendi que es sumaran a la millora de les zones verdes.

Tant l’alcalde, Vicent Muñoz, com el regidor d’Indústria, Mariano Ferriz, afirmen ser “una molt bona oportunitat per a la millora i revitalització de l’entorn del polígon industrial en el que estem treballant perquè ajude a donar l’impuls que es necessita per a la recuperació de l’activitat industrial al municipi i l’atracció de noves empreses que desitgen instal·lar-se. La Font de la Figuera ha estat històricament un punt d’enllaç de comunicacions i volem aprofitar la nostra ubicació estratègica per afavorir també les comunicacions comercials amb la millora del polígon industrial”.