La Font de la Figuera millora el CEIP Mare de Déu dels Xics amb 657.258’38 euros del Pla Edificant

  • A la construcció d’un gimnàs es sumen l’accessibilitat al centre des de la porxada i la modificació de les escales i rampa (no subjecta a la pendent adequada) així com de l’accés de vehicles i la instal·lació de protectors solars al pavelló d’Educació Infantil, amb l’objectiu de millorar, tant el control de la temperatura com la llum solar per a les activitats de les aules.
  • La Conselleria d’Educació autoritzarà ara a l’ajuntament per a la realització de les obres que seran finançades íntegrament.

El Plenari ordinari celebrat dimarts va aprovar acceptar les obres del CEIP Mare de Deu dels Xics per a la construcció d’un nou gimnàs, l’accessibilitat al centre des de la porxada i la modificació de les escales i rampa (que no s’adeqüen a normativa ni els escalons ni el pendent de la rampa actual) així com l’accés de vehicles al centre i la instal·lació de protectors solars al pavelló d’Educació Infantil.

Aquesta adequació queda emmarcada en el Pla Edificant de la Conselleria d’Educació i suposen 657.258’38 euros d’injecció que ajudaran a millorar notablement el centre escolar.

Amb 6 vots a favor i 4 abstencions (procedents de l’oposició), el Plenari va aprovar, per tant, aquesta adequació. En paraules de l’alcalde, Vicent Muñoz, ‘aquestes obres suposaran fer realitat les demandes històriques de disposar d’un gimnàs per a la pràctica esportiva i l’adequació de la rampa d’accés al centre per a persones amb mobilitat reduïda, així com les condicions del pavelló d’infantil’.

El Pla Edificant també millorarà l’eficiència energètica per a l’edifici d’Infantil amb la instal·lació de protectors solars que serviran per a controlar tant la temperatura com la realització d’activitats audiovisuals.

La regidora d’Educació, Verónica Reyes afirmava que “des de l’Ajuntament ja s’han estudiat, valorat i aprovat les propostes que en el seu moment van arribar consensuades des del Consell Escolar com des de la mateixa Direcció per qüestions de funcionalitat, i en aquesta línia seguim”.

Aquesta inversió se suma als 140.000 euros del Pla de Millora d’Edificis Educatius de la Diputació de València que servirà per canviar les dues calderes del CEIP, de gasoil a gas, i els seus dipòsits, tant del pavelló d’Infantil com del de Primària, en funcionament des de la inauguració del centre el 1987.

“És una pena que el consens que es va donar al Consell Escolar no es respecte al Plenari Municipal, però des del Govern Municipal tenim clar que seguirem impulsant totes aquelles iniciatives que estiguen en les nostres mans per millorar les condicions de l’educació a la Font de la Figuera”, va finalitzar l’alcalde.