La Font de la Figuera recuperarà tres línies diàries de bus fins a Xàtiva i una nova a Ontinyent

  • Es compleix la demanda històrica local per la millora del servei de bus fins a la capital comarcal

La Conselleria de Vertebració del Territori ha aprovat el nou projecte de transport amb autobús amb millores significatives per a la Font de la Figuera a l’hora d’enllaçar amb Xàtiva i la nova a Ontinyent.

La demanda històrica de l’Ajuntament per oferir un servei d’autobús regular i de qualitat es veu complerta. Després del procés d’al·legacions, l’ajuntament de la Font de la Figuera aconsegueix ampliar l’oferta de servei del municipi amb Moixent amb una expedició d’anada i tornada de dilluns a diumenge durant tot l’any per a poder coordinar amb el ferrocarril, recentment restablert en aquesta localitat.

Això suposa que la Font de la Figuera comptarà amb un total de tres connexions diàries amb Xàtiva anada i tornada més dos expedicions d’anada i una de tornada amb Moixent. A més, es crearà una línia que connectarà la Font de la Figuera amb Ontinyent

Vicent Muñoz, alcalde de la Font de la Figuera, afirma “sentir-se content amb aquesta millora de servei que experimentarà la població. Després de les reunions amb el secretari autonòmic de Vertebració del Territori per la millora del servei d’autobús a Xàtiva i de recuperar el d’Ontinyent, conegut afectuosament com La Paloma o La Veloz, per fi veuen millorades les seues connexions”.

Tot i que la comarca de la Costera la travessen diverses infraestructures com autovies, AVE, trens de rodalies, etc. el Govern Municipal sempre ha intentat fer un pas més de cara a millorar les seues comunicacions. “Estem en un punt on patim tots els inconvenients les infraestructures, però sense avantatges. Així que ja anava sent hora que s’atenguen les necessitats de la Font de la Figuera. Agraïm que, per fi, se’ns haja escoltat”, afirma Vicent Muñoz.

La Font de la Figuera porta anys patint un servei d’autobús molt deficitari, a causa de la situació del contracte de les línies d’autobusos dependents de la Conselleria. Això, sumat a la supressió del servei de ferrocarril a 1997 i l’enderroc de l’estació en 2002, “portant-se quasi 150 anys d’història per davant” han propiciat l’abandonament en matèria de comunicacions d’aquesta població i el Govern Municipal de la qual ha lluitat perquè fora digne. “Esperem que siga només el principi de la vertebració real de pobles i persones, especialment dels municipis d’interior”.

 

Es millora l’oferta i el servei en l’àrea Xàtiva Nord

S’ha aprovat el nou projecte de servei públic de transport de viatgers CV-112 Xàtiva Nord. El nou contracte optimitza l’actual oferta i atendrà una població de més de 47.200 habitants, per al que comptarà amb un mínim de cinc autobusos, més un de reserva, i es realitzaran més de 219.000 quilòmetres anuals. Amb aquest nou servei s’augmenta l’oferta actual i es milloren les comunicacions dels municipis d’aquesta zona; principalment les internes, però també les connexions amb València, en potenciar la intermodalitat amb Renfe per a donar accés a molts municipis que manquen d’estació de tren.

Concretament, entre les millores destaca l’augment de l’oferta de servei de tots els municipis amb l’hospital de referència Lluís Alcanyís, prolongant fins al mateix totes les línies que anteriorment paraven a Xàtiva, i el Centre d’Especialitats l’Espanyoleto. També s’incorporen serveis que havien sigut abandonats, com la relació de La Pobla Llarga amb l’hospital de Xàtiva. Així mateix, s’incrementa l’oferta de servei que connecta tots els municipis amb Xàtiva, capçalera comarcal, i altres localitats com Énguera, Càrcer i Vilanova de Castelló. Un altre aspecte molt significatiu és que es potencia la intermodalitat amb Renfe, en l’estació de Xàtiva i de La Pobla Llarga, de tots els municipis d’aquesta zona per al desplaçament a València.

Altra millora és la relativa a les connexions amb Xàtiva en els dies laborables. Anna, igual que Énguera, passa de quatre expedicions d’anada i dues de tornada a sis expedicions d’anada i cinc de tornada. Bolbaite, Chella i Navarrés passen de quatre expedicions d’anada i dues de tornada a cinc d’anada i quatre de tornada. Bicorb i Quesa passaran a tindre quatre expedicions d’anada i tres de tornada a la demanda. Alcàntera del Xúquer, Beneixida i Càrcer passen de tan sols una expedició anada i volta a quatre expedicions d’anada i quatre de tornada. Pel que respecta a Manuel i Vilanova de Castelló, passen de dues expedicions al dia a quatre expedicions d’anada i quatre de tornada. La resta dels municipis de l’àrea també milloren la seua oferta de servei.