La Font de la Figuera s’acomiada de les seues festes patronals

La Font de la Figuera ha posatr el punt i final a les seues festes patronals del 2013. Han estat 8 dies plens d’esdeveniments que van culminar amb el nomenament de Tamara Micó Candela i Clara Navalón Micó com les pròximes reines Major i Infantil de la Dansà del 2014.

Entre els actes que han tingut lloc esta setmana a la Font de la Figuera han destacat la solta de vaques i bous a la plaça major, que va comptar amb la vaqueta “Fusilera” , de la Ramaderia Benavent , la qual es va empinar diverses vegades a les barreres . No cal oblidar les tradicionals danses, declarades Festa d’Interès Turístic i, especialment, la Gran Dansà de dissabte passat, en la qual van participar 110 parelles que van ballar les “passades” tradicionals que formen part de la història de la població.

BousUnes intenses festes que se celebren en honor a la patrona de la localitat , la Mare de Deu dels Xics i que van comptar també amb la tradicional “Nit de les Gatxamigues” i amb novetats, com la degustació de licors espirituosos després de l’exhibició d’autos bojos. Però també, una Gran Ginkcana Humorística per parelles o grups que van tractar de superar proves de destresa, habilitat, humor, etc  i una concentració de cotxes i motos històrics amb més de 25 anys d’antiguitat a la Plaça Major.

Tal com ha manifestat el regidor de festes, Vicente Calatayud Ridaura, “vull donar l’enhorabona a les regines Maria Ros i Celia Sanz per portar  la Font al més alt durant el seu regnat i a les properes regines del 2014, Tamara Micó i Clara Navalón pel seu nomenament . També m’agradaria agrair el suport i la tasca de la Comissió de Festes Patronals , per posar tot el seu afany en que les festes ixquen bé i, en general, a totes i tots els que, de forma desinteressada, s’han esforçat en fer unes bones festes patronals”.

En paraules del president de les festes patronals, Andrés Roselló, “hem sigut un grup de festers molt cohesionat i això s’ha notat a l’hora de portar endavant les festes. El bon ambient que es desprenia des de l’organització ha fet possible que, des de la comissió i la regidoria, en nom del seu representant, Vicente Calatayud, hagem fet possible una bona celebració”.