La Fundació Universitària Campus Ontinyent augmenta el seu pressupost un 35% en 2020 i arriba als 314.200 euros

  • Ajuntament i Caixa Ontinyent incrementen les aportacions per fer possible l’execució del conveni amb la Universitat de València per la implantació de la titulació d’Infermeria
  • Es triplica la partida destinada a investigació, que inclourà una nova línia de premis als 4 millors treballs de cada grau i una beca per desenvolupar el millor projecte

El Patronat de la Fundació Universitària Campus Ontinyent (FUCO) ha aprovat aquesta setmana el seu pressupost per a 2020, amb un import de 314.000 euros, un 35% més que l’any passat. La major part d’aquests diners aniran destinats a finançar la implantació del Grau d’Infermeria, que enguany ha començar el seu tercer curs a Ontinyent. A la sessió, que ha estat presidida per l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, amb Antonio Carbonell, president de Caixa Ontinyent, actuant de secretari, s’ha aprovat el Pla d’Actuació de 2020 i s’ha avançat el tancament del present exercici amb una superàvit de vora 5.000 euros.

El pressupost de la FUCO per a 2020 preveu que l’Ajuntament d’Ontinyent aporte a la Fundació un total de 186.000 euros, dels quals 116.000 es destinaran al conveni amb la Universitat de València per fer front a les despeses del Grau d’Infermeria i 70.000 euros a l’activitat ordinària de la Fundació. Per la seua banda, l’Obra Social de Caixa Ontinyent destinarà 123.000 euros, dels quals 116.000 euros també aniran a donar compliment a l’esmentat conveni amb la UV i altres 7.200 euros a les activitats de la Fundació. Per la seua banda, la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida destinarà 5.000 euros al sosteniment de la FUCO.

Al Campus de la Universitat de València a Ontinyent, amb prop d’un miler d’alumnes matriculats, s’imparteixen també els graus de Magisteri Infantil, Ciències de l’Activitat Física i l’Esport i ADE. Al patronat de la Fundació Universitària Campus Ontinyent estan representats l’ajuntament, la caixa d’estalvis, la Universitat, la mancomunitat, els sindicats UGT i CCOO i la patronal COEVAL. A la reunió de hui, el patronat ha aprovat també que el Pla d’Actuació per a 2020 done un impuls a la tasca investigadora de l’alumnat del Campus triplicant-se la partida destinada a tal efecte i passant dels 8.000 euros d’este any a 25.000 euros l’any que ve.

Amb aquest notable increment, el patronat vol reorientar el plantejament de l’actual premi d’investigació, una vegada ha conclòs la seua tasca la càtedra «Innovaont». A partir d’ara es donarà un premi al millor treball de fi de grau de cadascuna de les 4 titulacions del campus. Un dels premiats rebrà una beca d’investigació per desenvolupar més amplament el seu projecte, la temàtica del qual ha d’estar necessàriament vinculada a Ontinyent i la Vall d’Albaida.

Al mateix temps, la Fundació finançarà dos treballs d’investigació més: un dedicat a analitzar quin ha estat l’impacte del Campus d’Ontinyent al territori i altre centrat en conèixer les potencialitats turístiques del Museu del Tèxtil. En el patronat s’ha informat també que l’Ajuntament assumirà, mitjançant un conveni amb la UV, el desenvolupament del treball realitzat per l’investigador Sergio Doria Borrell dins de la càtedra d’innovació, on s’aborda la creació d’una marca agroalimentària per a la Vall d’Albaida.