La gastronomia com a promoció del turisme local

  • Aquesta fira gastronòmica se celebra aquest cap de setmana i promocionarà els plats típics de Xàtiva

Xàtiva promociona l’arròs al forn, l’arnadí i la tapa en la segona edició de les “Gastrofestes de la Dipu” que se celebren en l’Albereda Jaime I des d’ahir i fins al diumenge. Aquest esdeveniment, organitzat pel Patronat Provincial de Turisme València, Terra i Mar, té com a principal objectiu fomentar la gastronomia i el turisme de la capital de La Costera. Entre els 20 expositors que participen, 19 restaurants i una pastisseria, són tots locals excepte dos que procedeixen d’altres localitats de la comarca de La Costera. Així, es poden degustar aquestes propostes per 1,50 euros, acompanyades de beguda al mateix preu. Durant aquestes jornades es duran a terme demostracions gastronòmiques on  els visitants podran gaudir de la cuina en viu i es prepararan diferents plats en directe, davant dels comensals i espectadors. En aquestes demostracions participaran tres empreses, dues d’elles se centraran en la preparació de plats basats especialment en l’arròs i una d’elles en cocteleria. La fira romandrà oberta hui, des de les 11 fins a les 16:30 hores i a la vesprada, de 18:30 a 00:00 hores; i el diumenge al matí, d’11 a 16:30 hores i a la vesprada, de 18:30 a 22 hores. Per conèixer tota la informació al respecte, hem parlat amb Marian Soro, regidora de Turisme i Comerç.

 

Marian Soro, regidora de Turisme i Comerç

“Volem donar a conèixer el nostre producte turístic mitjançant la gastronomia”

Xàtiva acull la segona edició de les Gastrofestes de la Dipu. Què trobarà ací el visitant?

Marian SoroVa a trobar-se una fira de la gastronomia espectacular. Anem a tenir 18 expositors, tots ells locals, els quals permetran degustar una gran varietat de tapes d’excel·lent qualitat, a més dels plats típics de Xàtiva al mig dia, com és l’arròs al forn, junt als dolços locals de l’arnadí i l’almoixàvena.

A més, s’ha preparat un espai que aglutinarà diversos espectacles.

Així és. Anem a tenir un escenari de show cooking, on anem a veure diverses aportacions al món de la gastronomia i cocteleria. Enguany, com a novetat, aquestes demostracions culinàries es duran a terme de la mà de restauradors xativins, en diferència de l’any passat que ho realitzaren membres del Centre de Formació Turística. Tindrem dos demostracions gastronòmiques, una referent a la paella de faves i carxofes i l’altra de cocteleria a càrrec del Minibar. Diumenge de matí, mitjançant de la Federació d’Oci i Turisme, tindrem també una mostra de cocteleria valenciana. Cal fer menció al concert que tindrem dissabte a les 21:30 hores, on el grup Emmerson amenitzarà la vetllada, a càrrec del Sonaladipu.

Una quantitat d’actes que al final la converteix en una Fira de l’oci.

Tenim una sèrie d’activitats lúdiques aquest cap de setmana a Xàtiva que pensem que és una gran opció per a vindre i gaudir dels nostres productes, i a més conèixer un poc més de la gastronomia local.

Quin preu tindran aquestes tapes?

El preu es manté a 1.50 euros tant la tapa com la beguda, una xifra assequible i popular que, junt al bon temps que esperem tenir, farà d’aquest cap de setmana un èxit per als participants.

És la segona fira d’aquets tipus que es realitza en menys de sis mesos.

Açò significa que estem treballant en el bon sentit. Han passat molt pocs mesos i és perquè els propis empresaris ens han acollit molt bé. Són moments per captar clients i fer promoció directa i venta, una oportunitat única que els oferim i que ells aprofiten mostrant tot el seu treball per que siga molt positiva.

Per últim, sols queda fer una crida a tots els lectors.

Vull convidar a tota la gent, siga de Xàtiva o de les comarques del voltant. Volem donar a conèixer el nostre producte turístic mitjançant la gastronomia i és, amb aquesta ferramenta, la que ens converteix en líders en quant a qualitat, professionalitat i varietat. Convide a tots els lectors a conèixer les Gastrofetses de la Dipu, perquè de segur que s’emporten un molt bon sabor de la ciutat de Xàtiva.