La Generalitat comença els estudis d’inundabilitat a Canals

  • Es volen solucionar les possibles inundacions que es produeixen, cada vegada amb més intensitat, en la zona  de les setenes i en el barri de La Torreta

Els pressupostos de la Generalitat, a través de la Direcció General de l’Aigua, contemplen una partida de 20.000 euros destinats a realitzar l’estudi d’inundabilitat i solucions per al drenatge superficial, necessari a Canals per a resoldre la problemàtica de les inundacions al municipi. 

En desembre de 2016, després que la confederació hidrogràfica del Xúquer no volguera atendre aquesta problemàtica, el tinent d’alcalde Joan-Carles Pérez i l’arquitecte tècnic municipal, Rafa García, es van reunir amb el director general de l’aigua. Llavors, van començar els treballs per solucionar les possibles inundacions que es produeixen, cada vegada amb més intensitat, en la zona  de les setenes de Canals i en el barri de La Torreta. Després de diverses reunions, algunes amb tècnics de la Diputació per coordinar també els treballs de la carretera de Montesa, la Direcció General de l’Aigua es va comprometre a solucionar aquest problema.

La setmana passada van visitar el municipi i les zones afectades tècnics de la Conselleria i de l’empresa encarregada de l’elaboració del projecte per tal de conèixer de primera mà l’orografia del municipi i valorar, des dels llocs afectats, com es pot donar solució a aquest problema.

Des de la construcció del polígon de l’Alcúdia de Crespins, les avingudes d’aigua de l’autovia València-Albacete, i ara el desdoblament de la via del tren, han incrementat el cabdal, la velocitat en que l’aigua s’arreplega i arriba fins les zones afectades.

En cap moment s’ha escomès per part del govern municipal aquest problema i, en paraules de Joan-Carles Pérez, tinent d’Alcalde de Canals, “és necessari buscar i donar solució per tal d’evitar una greu situació que es podria donar en el cas de pluges intenses a Canals”. “Els últims anys, quan s’han produït pluges d’entre 50 i 100 litres hi ha hagut incidències en forma d’inundacions i, en el cas que ploguera més intensament, la situació podria ser de molt de risc”, ha afegit l’edil. 

Pérez s’ha mostrat esperançat en que, una vegada donades les solucions, la Generalitat incloga en els seus pressupostos la partida necessària per conduir aquestes aigües fins el riu Canyoles i que desaparega qualsevol risc.