La Generalitat i la Diputació comencen a treballar en les ajudes per cobrir els danys de l’incendi forestal

  • Prop de 350 brigadistes de la Diputació i 50 efectius del Consorci Provincial de Bombers amb 17 vehicles participen en la seua extinció

La Diputació coordinarà al costat de la Generalitat les ajudes per cobrir els danys de l’incendi de Llutxent. La corporació provincial estarà a tot moment a la disposició dels municipis afectats per un foc que aquest dijous ha estat estabilitzat i que ha arrasat més de 3.000 hectàrees de massa forestal.

La prioritat ara és restablir les infraestructures i els serveis danyats, amb especial atenció a la situació de les persones que s’han vist afectades per l’incendi de majors dimensions registrat a la Comunitat en l’últim lustre. En aquest sentit, el president de la Diputació, Toni Gaspar, i la vicepresidenta, M. Josep Amigó, han mantingut un contacte diari amb els alcaldes i alcaldesses dels municipis afectats per conèixer de primera mà els danys causats pel foc i les necessitats que caldrà resoldre amb ajuda de les institucions a partir d’aquest moment.

Des que va ser declarat l’incendi de Llutxent, prop de 350 brigadistes de la Diputació, 50 efectius del Consorci Provincial de Bombers, 17 vehicles equipats per lluitar contra el foc i 42 mitjans aeris han pres part en les tasques d’extinció i perimetraje. Els efectius de la corporació, amb diferents responsables d’operacions que han estat coordinats per Emergències de la Generalitat, es completen amb els equips tècnics que al seu torn han dirigit a l’operatiu mobilitzat a les muntanyes de la Safor i la Vall d’Albaida des de les sales de control de Divalterra i el Consorci de Bombers.

Dijous a la vesprada es donava per estabilitzat i, degut al canvi de les condicions meteorològiques i l’aparició de pluja, s’esperava donar-lo per controlat a última hora d’ahir o durant el dia de hui.