La Generalitat invertirà 7’2 milions d’euros en els centres educatius de Xàtiva a través del Pla Edificant

  • Educació fa públiques les característiques de l’edifici del nou CPEE Pla de la Mesquita

El secretari autonòmic d’Educació, Miquel Soler, visitava dimecres Xàtiva per a presentar les diferents inversions que arribaran a la ciutat gràcies al Pla Edificant. Concretament, la Generalitat Valenciana invertirà 7’2 milions d’euros en els centres educatius la capital de la Costera. Durant la presentació, el secretari autonòmic va estar acompanyat per l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, i per la regidora d’Educació, Amor Amorós.

Hui dia, les gestions estan més avançades en tres centres de la ciutat: CPEE Pla de la Mesquita, IES Josep de Ribera i CPEI Teresa Coloma. Actualment, es troben en tramitació actuacions en dos centres més: CP Attilio Bruschetti i CIPFP La Costera.

Cerdà va mostrar la seua satisfacció per aquest nou model de relació impulsat per la Conselleria que “apropa la presa de decisions als veïns i les veïnes. Estem tremendament agraïts perquè la porta d’entrada a l’administració per part dels ciutadans és l’Ajuntament i aquest Consistori ha de tindre la suficient capacitat per poder donar resposta als reptes de futur de la ciutat”. Per la seua part, Amorós va destacar que “el fet de poder realitzar aquest tipus d’actuacions des dels municipis ens dóna més possibilitats per adaptar-les”. Tant l’alcalde com la regidora van recordar que la millora del Pla de la Mesquita és una “necessitat històrica”.

 

6’1 milió d’euros per al Pla de la Mesquita

El secretari autonòmic d’Educació va aprofitar la visita a la ciutat per presentar la memòria tècnica que servirà per a la redacció del projecte de construcció del nou edifici del col·legi públic d’Educació Especial Pla de la Mesquita, una obra llargament reivindicada que suposarà la inversió de 6.082.344 euros, dins del Pla Edificant de la Generalitat Valenciana.

L’obra començarà a en el present any i el seu termini d’execució serà de dos anys, concloent per tant en 2021.

La comitiva, encapçalada per Miquel Soler, Roger Cerdà, Amor Amorós, direcció del centre i representants de l’AMPA, va visitar la parcel·la en la qual l’Ajuntament de Xàtiva ha previst situar el CPEE Pla de la Mesquita, classificada amb ús dotacional educatiu-cultural. Es tracta d’una parcel·la de 8.639 m², situada en la Ronda de la Vila, entre el pavelló Francisco Ballester i les instal·lacions del British School de Xàtiva.

La memòria tècnica contempla la construcció d’un complex de planta única, format per quatre blocs lineals, separats per patis longitudinals. El primer d’aquests blocs, mes pròxim a la façana, acull l’accés al centre, l’administració i els serveis de rehabilitació i d’ell parteixen els corredors que connecten amb els altres tres blocs lineals, en els quals se situen les aules, els espais docents i el menjador. Entre la Ronda de la Vila i el nou col·legi es construirà una zona d’aparcament des de la qual ja s’accediria al CPEE Pla de la Mesquita, evitant així accessos directes al centre docent des d’una via ràpida.

Per al finançament de les obres s’han previst tres anualitats fins a 2021. De l’anualitat de 2019, amb un import d’1.661.264’76 euros, la pràctica totalitat (1’4 milions) es destinarà a les obres de construcció, mentre que la resta servirà per a finançar la realització de l’estudi geotècnic, redactar i aprovar el projecte bàsic i d’execució, el desenvolupament d’instal·lacions, l’estudi de seguretat i salut i la programació del control de qualitat. Per a l’anualitat de 2020 es destinen 2.947.386’12 euros i per a 2021, 1.473.693’06 euros.