“La gent ja parla de l’Olímpic de Xàtiva com un club pagador i, així, és molt més fàcil aconseguir futbolistes”

Abel Buades dirigirà per segon any la plantilla de l’Olímpic de Xàtiva. Després d’acabar en desé lloc, anant de menys a més en una temporada molt atípica per la situació als despatxos i per la crisi sanitària, el tècnic de Benimodo ha iniciat el seu segon any a la banqueta d’aquest històric del futbol valencià amb l’objectiu de donar un pas més. Aquesta setmana hem parlat amb ell.

 

Comença un any que, de segur, va a ser estrany per la crisi sanitària que estem vivint. Una situació que va condicionar la passada lliga amb la suspensió del campionat. Com vas viure el teu primer any a l’Olímpic?

Va ser un començament molt difícil degut a que el Club travessava una situació institucional molt confusa. Fins que no se va celebrar l’assemblea que va propiciar a la creació de la junta gestora estava tot molt complicat. Una vegada va tornar l’estabilitat a nivell extraesportiu, ens va permetre incorporar diversos jugadors que ens van donar un bot de qualitat a la plantilla que disposàvem.

L’Olímpic va acabar en desé lloc per la suspensió de la lliga.

Vam competir bé en la Tercera Divisió però no acorde amb la història de l’Olímpic, ja que el seu objectiu i el que demanda l’afició sempre és lluitar per els llocs més altres de la classificació. Però, al final, a nivell global, pense que la temporada passada va ser positiva i productiva, i si no haguera parat la lliga per la crisi sanitària, crec que portàvem una dinàmica molt bona i haguérem acabat entre els set primers, que era l’objectiu.

Quin objectiu es marqueu per a aquesta temporada?

Enguany l’objectiu esportiu ha de ser donar un pas més i intentar aspirar a estar entre els cinc primers classificats. A hores d’ara ens trobem treballant en la confecció de la plantilla que, al final, serà el que marcarà els objectius reals.

Està sent complicada aquesta confecció?

Sí, ja que a dia de hui encara no sabem quan va a començar la lliga. Estem a falta de quatre o cinc jugadors, uns jugadors que han de ser importants. Però hem d’esperar perquè són jugadors que venen de jugar promocions, jugadors que estan esperant a rebre ofertes d’equips de superior categoria… I que no tenen cap presa, perquè la Federació encara no ha fixat una data per a començar la lliga. Pense que, al final, tindrem una plantilla competitiva i que siga, a priori, millor que la de l’any passat, ja que tenim més temps per a la seua planificació i un pressupost més definit.

Fa dues setmanes que es va iniciar la pretemporada a la Murta, unes sessions diferents, condicionades amb les mesures de seguretat. Com estan transcorrent?

Teníem moltes ganes de començar ja. Parlem d’estar cinc o sis mesos sense gaudir de la pràctica del futbol. Per aquest motiu, una vegada vam tenir el vistiplau de la Federació i de l’Ajuntament de Xàtiva, vam començar a entrenar, amb totes les mesures de seguretat i el protocol que ens han marcat. És veritat que aquestes mesures fan que no estem entrenant com a mi m’agradaria, que encara no estem competint al 100%, però està sent una via d’escape per als futbolistes i per a nosaltres i una oportunitat per a ficar-nos a to físicament.

Comentaves abans que ja hi ha certa tranquil·litat extradeportiva al Club, fet que afecta positivament al rendiment en el terreny de joc.

Sí, ja que estan complint en tot allò que van prometre. Açò ens dóna a nosaltres molta més tranquil·litat i, a banda, ens ajudarà a confeccionar la plantilla d’enguany. Ara la gent ja parla de l’Olímpic de Xàtiva com un club pagador i, així, és molt més fàcil aconseguir futbolistes.

El cap de setmana vinent comencen els amistosos de pretemporada.

El proper 4 i 5 de setembre disputarem els dos primers partits de preparació. Seran els dos a la Murta, el primer contra el CD Llosa i el segon contra el Torrent. Van a ser dos oportunitats per veure en quines condicions físiques estem perquè a nivell tàctic encara no hem pogut treballar. Van a ser dos entrenaments més i ara ens hem de centrar en agafar una bona forma mentre esperem que la Federació ens anuncie quan començarem a competir.

Aquesta està sent una situació estranya, també, per als aficionats al futbol. Com porteu la possibilitat de jugar els propers mesos sense públic?

Ho portem mal ja que nosaltres volem jugar amb els nostres aficionats. El futbol sense l’afició no és futbol. Pareix que a la Comunitat Valenciana estem tenint actualment menys casos de la COVID-19 que en altres llocs i, és complicat, però espere que puga entrar un percentatge de gent als estadis quan s’inicie la competició.