“La gent que vulga estar en el PP ha de deixar de banda el protagonisme i saber que venim a treballar per la gent de Xàtiva”

Aprofitant l’última reunió comarcal del Partit Popular, Isabel Bonig, presidenta de la formació a la Comunitat Valenciana, va visitar fa uns dies Xàtiva per nomenar a M. José Pla com a candidata a l’alcaldia de la capital de la Costera. Hem parlat amb Pla per conèixer com es planteja el futur.

Com afronta aquest nou repte al capdavant del Partit Popular?

Amb molta il·lusió, moltes ganes de treballar i moltes ganes de tornar a recuperar la confiança de les persones que sempre havien estat ajudant a que el projecte del PP anara endavant.

Una recompensa a la tasca realitzada aquests darrers anys quan va donar un pas endavant per ser la portaveu en el moment més difícil del partit.

Aquests anys han sigut durs, sobretot en l’inici de la legislatura, pels resultats que vam obtindre degut a tot el que va transcòrrer. Agraïsc moltíssim al comité electoral que haja sabut premiar aquest treball en l’ombra. Ara és moment d’eixir al carrer i seguir treballant en més ganes si cal per recuperar la confiança de la gent.

No s’han celebrat primàries. Com s’ha gestat aquesta elecció?

He tingut reunions amb el president de la comarcal i he intentat mitjançant la provincial que se celebraren primàries. Per a mi era importantíssim que la nostra gent poguera elegir el seu candidat, però el procés no ha pogut ser així perquè encara no estan les estructures del partit. Però ha sigut un procés molt transparent, amb una carta de candidatura, una entrevista i s’han seguit els criteris dels articles establerts en els estatuts.

Jorge Herrero es va postular a ser candidat a l’alcaldia fa unes setmanes. En quin lloc queda?

Hem de veure com transcorren les properes setmanes ja que la llista encara no està definida. En el Partit Popular es pot treballar de moltes formes, no sols en una llista, i tot el món és benvingut. A partir de gener començarem a formar la llista i els punts del programa. La gent que vulga estar ha de deixar de banda el protagonisme. Ha de saber que venim a treballar per la gent de Xàtiva, amb vocació d’ajuda i de servei públic i recordar que nosaltres no som els protagonistes.

Dilluns es feia patent el gran recolzament a la seua figura amb la presència de la màxima representant del partit a la Comunitat i amb una sala plena.

Aquest recolzament és molt important, no sols per part d’Isabel Bonig sinó també per part de Mari Carmen Contelles, Evarist Aznar o Elio Cabanes que han estat sempre, fins i tot en els pitjors moments, que és quan realment es veu el valor de les persones. A més, va estar present molta gent com companys, ex regidors, amics… Vaig detectar molta il·lusió i ara hem de treballar perquè la gent de Xàtiva seguisca confiant en el nostre ideari.

Encara és prompte, però ens pot avançar alguna línia destacada per on anirà el programa?

L’objectiu principal és assegurar la qualitat de vida de la gent de Xàtiva. I per açò cal treballar des de l’àmbit social amb plans contra l’atur o amb l’orientació professional. Hem de treballar en el llegat que va deixar pel PP, un llegat molt important en infraestructures, on cal seguir reclamant els centres que fan falta com el Centre FP La Costera, i hem de seguir amb democratització de la cultura que vam impulsar en el seu dia.