La història espera a l’Olímpic

Un partit “històric”. Així ha estat definit pel president del club, Alfonso Rus, i així s’ha pres també pel cos tècnic, per la plantilla i pels aficionats. En l’última setmana, l’escenari, el Camp Murta, ha patit una metamorfosi: ha victòria construir-se una nova grada per més de 2.000 espectadors, s’ha millorat la il·luminació, la qualitat de la gespa artificial, s’han revisat instal·lacions i fins i tot s’han marcat les àrees tècniques davant les banquetes. Dins la modèstia d’un club de segona B s’ha intentat oferir les millors condicions tant als espectadors com als protagonistes, els jugadors.

I els jugadors de l’Olímpic han compartit aquesta setmana les sessions habituals dels entrenaments entrevistes gairebé diàriament, gravació d’anuncis, càmeres a les grades i més espectadors dels habituals en cada entrenament. L’entrenador Antonio Aparicio ha manifestat que els jugadors estan concentrats en el partit, que en “ganes i il·lusió” ja són vencedors. Pel estrictament esportiu s’arriba amb la baixa segura de Nando Ramon, per lesió, i el dubte, molt seriosa, de Jhon Edison, que dijous passat dubtava molt de poder arribar a jugar perquè les molèsties persistien a la zona del turmell. En principi la resta de la plantilla estarà a disposició de l’entrenador qui podria repetir el mateix onze que va jugar la passada setmana davant el Prat i que va guanyar per 2-0. Aparicio ha vist quants vídeos del rival ha pogut i ha assegurat que “com més veu, més difícil troba intentar aturar-los”. Els de Xàtiva estan acostumats a jugar davant rivals de més pressupost i sempre s’han caracteritzat, en aquesta nova etapa a la segona B, per poder competir amb tots. Estan convençuts que “competiran” també davant un equip com el Real Madrid.

L’entrenador, Toni Aparicio, va expressar després de l’últim partit, en la roda de premsa habitual, que a la Murta, anaven a guanyar el Madrid. Des d’alguns mitjans es va entendre malament les seves paraules: no es tracta d’una fanfarroneria sinó de l’esperit competitiu, d’esforç, del seu sistema, aprofitant al màxim les seves virtuts i tractant de minimitzar les del rival. Encara que possiblement a la Murta puga haver hui fins i tot més seguidors del Real Madrid que l’Olímpic, el factor camp pot ser un factor important. L’equip està acostumat a les característiques de la gespa artificial, no tant els jugadors visitants. A més la motivació dels de Xàtiva no serà la mateixa que la del rival, conscients que no és una eliminatòria a partit únic, i 90 minuts al Bernabeu “són molt llargs”. Però és igual, ja se sap que seran centenars els aficionats de l’Olímpic que es desplacen a Madrid per estar amb els seus en aquest gran estadi.

A més l’equip de Toni Aparicio arriba amb el deure fet. Després d’un inici de lliga titubejant, en què les lesions van perjudicar l’ equip i on es van encaixar molts gols, ara s’ha reprenent el rumb. Són set els partits de lliga que l’equip porta sense perdre en lliga, i set partits consecutius sense encaixar cap gol. Són 651 minuts d’imbatibilitat de Francis. Però clar, hui s’enfrontaran a grans davanters. El president del club, Alfonso Rus, ha manifestat que, com els altres, va a “gaudir” del partit, que no “pati ” tant com en els partits de lliga, tot i que, és clar, si amb el pas dels minuts el marcador no es mou, suposem que pensarà en una proesa esportiva que s’uneixi a una nit històrica per a l’equip, per al club i per a la ciutat.

Des de les onze del matí i fins a la una de la tarda les taquilles de la Murta estaran obertes, també des de dues hores abans del partit. Si queden entrades, poques seran. Hui es reuniran a la Murta 6.000 aficionats, 700 bufandes blanques, 7.000 banderoles amb l’escut de l’equip de Xàtiva. L’Olímpic és “més que un sentiment”.