La I Cursa de la Dona d’Ontinyent ja compta amb més de 500 inscrites

  • Dones de totes les edats podran participar corrent o caminat en aquesta iniciativa que recaptarà fons per ANIMA 

Ontinyent acollirà el pròxim 4 de març la seua I Cursa de la Dona per a la qual ja hi han inscrites més de 500 participants i que recaptarà fons a benefici de l’associació ANIMA. Aquesta iniciativa, organitzada per l’equip “Planifica y Evoluciona & Dulce Bebé” amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Ontinyent i de l’Obra Social “La Caixa”, era presentada el passat divendres davant els mitjans de comunicació.

El regidor d’Esports, Óscar Borrell incidia en com de necessari és realitzar aquesta cursa a Ontinyent, “una iniciativa que busca visibilitzar la dona i el seu paper a l’esport, perquè quantes més dones estiguen visibilitzades millor ens anirà com a societat”. Borrell tenia també paraules d’agraïment per a l’equip i les entitats col·laboradores “per tirar endavant un projecte que lliga amb el compromís pel foment de l’esport base i femení que té com a objectiu la regidoria” declarava.

Des de l’equip organitzador, Víctor Sanchis i Ana Pérez, explicaven que la cursa tindrà un recorregut urbà de 5 quilòmetres que es podran fer corrent o caminant. A les 11:00 hores la plaça de la Concepció donarà l’eixida d’aquesta activitat que comptarà amb més punts d’animació al llarg del recorregut que quilometres. Les participants recorreran el carrer Dos de Maig, plaça de Sant Domingo, Martínez Valls, José Iranzo, Dos de Maig, Sant Antoni, el Llombo, les Carmelites, el pont de Santa Maria, plaça Major i el carrer Major per a finalitzar altra vegada en la plaça de la Concepció. “Volem que la cursa siga com una festa, hi haurà massatgistes, un vehicle oficial, un avituallament final on no faltarà de res i moltes altres sorpreses” explicaven.

A més, la I Cursa de la Dona comptarà amb la participació de Natacha López, atleta que va superar un càncer de mama i que té el repte de córrer 15 maratons en un any, i del speaker Recadero Agulló. Quant als trofeus, aquests han sigut elaborats per les persones usuàries del Centre Ocupacional “José Antonio Bodoque”.

El president d’ANIMA, Lluis Muñoz, agraïa a totes les entitats que han col·laborat en organitzar aquesta iniciativa “tan bonica que uneix la causa benèfica i l’esport i que ens ajudarà a donar a conéixer el treball que fem des d’ANIMA”. Per la seua banda, el director de l’Àrea de Negoci d’Ontinyent de CaixaBank, Jorge Balbastre, destacava “l’orgull de col·laborar amb aquest projecte” i anunciava la seua predisposició a continuar treballant conjuntament en pròximes edicions.

Les inscripcions per a la I Cursa de la Dona d’Ontinyent continuen obertes a la web www.toprun.es, en les tendes Rull Intersport, Lurbel i Km42 i a la sucursal de CaixaBank al carrer Daniel Gil. El cost per participar serà de 5 euros, uns dels quals anirà a benefici d’ANIMA Associació Càncer Ontinyent.

A més, el dia previ a la cursa, el dissabte 3 de març, a partir de les 19 el Centre Cultural Caixa Ontinyent acollirà una sèrie de xerrades al voltant de la dona en l’esport actual i l’activitat física com a prevenció del càncer.