La IV Universitat d’Hivern d’Ontinyent analitzarà les realitats socials a la comarca

  • Experts en economia, educació, història i esport participaran a 15 conferències i taules rodones al llarg d’una setmana

La IV Universitat d’Hivern d’Ontinyent analitzarà “les realitats socials a La Vall d ‘Albaida del Segle XXI”. Aquest és el títol de la IV edició d’una iniciativa de la Universitat de València (UV) i la Fundació Campus Ontinyent que complementa els graus formatius que s’ofereixen a la ciutat, i que enguany inclou quatre seminaris: “magisteri i educació”, “economia”, “història” i “activitat física, esport i salut”. En total, del 24 al 28 de novembre, tindran lloc al Centre Cultural Caixa Ontinyent, seu d’esta activitat, un total de 15 conferències i taules rodones coordinades des del Vicerrectorat de Participació i Projecció Territorial de la UV.

El president de la Fundació Campus Ontinyent i Alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, destacava que “per a que Ontinyent siga una ciutat universitària hem estat treballant per unificar els estudis a un únic espai, per augmentar la quantitat de titulacions, però també per impulsar activitats complementàries que fomenten una mirada multidisciplinar a la realitat que ens envolta i una estima al coneixement, i en esta línia es troba esta IV edició de la Universitat d’Hivern”, destacava.

El vicerrector Jorge Hermosilla destacava “el creixement sostingut any rere anys de la Universitat d’Hivern, una activitat gratuïta i oberta al públic en general, donant compliment així a la vocació de la Universitat de València de fomentar la formació universal”. Per posar en marxa la iniciativa, Hermosilla destacava la col·laboració entre Ajuntament d’Ontinyent, Caixa Ontinyent i Universitat de València, “tot un exemple d’actuació des de la cosa pública pensant en la societat, un treball conjunt que fructifica a la Fundació Universitària”. El Vicerrector detallava els continguts del programa, agraint la tasca realitzada i la participació tant dels equips deganals, com dels professors i personal municipal participants, i avançant que la finalització divendres 28 de la programació enllaçarà amb l’inici del Congrés de l’Institut d’Estudis de La Vall d’Albaida que començarà eixa vesprada a Benigànim.

El cap de Secretaria i Obra Social de Caixa Ontinyent, Vicent Ortiz, apuntava per la seua banda que la programació prevista “demostra el treball que es fa per superar cada any a l’anterior en quantitat i qualitat de continguts”, i “manté la línia d’aprofundir en temes variats però propers, que ens ajuden a entendre millor el moment al qual vivim”. Ortiz afegia que des de Caixa Ontinyent “estem molt orgullosos d’acollir un any més aquesta programació al Centre Cultura, que està registrant un volum d’activitats que ni tan sols nosaltres esperàvem, i que reflexa la vitalitat de la societat ontinyentina: som un poble viu i en ganes de fer coses”, destacava.

Pel que fa al regidor d’Educació de l’Ajuntament d’Ontinyent, Pepe Pla indicia en la importància de que la Universitat d’Hivern siga gratuïta, “perquè pensem que l’educació ha de ser-ho”, posant de relleu així mateix que esta activitat “és fruit d’una estreta col·laboració entre moltes persones i entitats, és la mostra d’una aposta ferma i conjunta de l’Ajuntament d’Ontinyent, la Universitat de València i Caixa Ontinyent perquè la nostra siga, com volem, una veritable ciutat educadora i innovadora”, concloïa el regidor.