La Jove Orquestra de la Primitiva Setabense participa en el I Concurs d’Orquestres de la Comunitat

  • Les actuacions començaran hui a les 11 hores en el Palau dels Arts Reina Sofia

La Jove Orquestra de la Primitiva Setabense participarà aquest dissabte en el I Concurs d’Orquestres Bankia de la Comunitat Valenciana en el Palau dels Arts Reina Sofia de València.

Les actuacions arrancaran el dissabte a les 11 hores en la categoria Salvador Giner, per a les formacions d’entre 30 i 50 músics, categoria en la qual competeix la formació setabense. Es competirà en aquesta secció amb la Orquestra Simfònica de la Societat Musical La Primitiva de Rafelbunyol, l’Orquestra José Perpinyà de la Societat Musical de Sogorb i la Orquestra Simfònica Juvenil de l’Ateneu Musical de Cullera. La Jove Orquestra de la Societat La Primitiva Setabense tancarà les actuacions no abans de les 17.30 hores, doncs actuarà després de l’orquestra de Cullera. Amb la direcció de José Martínez Colomina s’interpretarà l’obertura “Egmont Op.84”, de Ludwig van Beethoven; i la “Simfonia num. 104 Londres”, de Joseph Haydn.

Dissabte passat es va interpretar aquest mateix programa a la Llosa de Ranes. Després de l’últim assaig, aquest dissabte, a les 11 hores, en el local d’assajos de la societat, es partirà a les 14.30 hores cap a València en dos autobusos. 

Durant la jornada, estaran acompanyats de familiars, músics, socis i veïns de la ciutat. A l’Auditori del Palau dels Arts també acudiran l’alcalde de la ciutat, Roger Cerdà, i el regidor de cultura, Jordi Estellés.

El president de l’entitat, Luis Enrique Alonso, ha destacat l’esforç fet pels músics per a preparar aquesta cita, els “lògics nervis” i l’important que és haver sigut seleccionats, per currículum i trajectòria, per a aquesta primera edició doncs van ser 9 les orquestres presentades i quatre les que finalment van a participar. Per a la majoria dels 36 músics de corda de l’orquestra xativina amb els quals s’acudeix va a ser la seua primera participació en un concurs, concursos fins ara convocats per a bandes simfòniques.

El concurs serà retransmès en directe a través de la web www.nuestrasbandasdemusica.com i del canal www.youtube.com/nuestrasbandas.