La Llosa de Ranes convoca un nou concurs nacional de Joves Intèrprets

  • El certamen se celebrarà els dies 4, 5, 11 i 12 de juliol

L’Ajuntament de la Llosa de Ranes ha presentat aquesta setmana la primera edició del Concurs de Joves Intèrprets de la Llosa de Ranes, que tindrà lloc els dies 4, 5, 11 i 12 de juliol a l’Auditori Municipal ‘Mestre Vicent Tortosa’. Es tracta d’una iniciativa impulsada des del Consistori amb la col·laboració de la Societat Musical de la Llosa de Ranes i la Diputació de València, i amb la gestió de Sanganxa Music Store SL, a través de la seua aula didàctica.

El certamen està orientat a músics de fins a 16 anys, en dues modalitats –una fins als 12 anys, i una altra de 13 a 16 anys–, en l’especialitat d’instruments de vent fusta –flauta, oboè, fagot, clarinet i saxofon– i vent metall –trompa, trompeta, trombó, bombardí i tuba. El seu principal objectiu radica en aconseguir estimular als joves músics en la seua preparació, esforç i la consecució de resultats que permeten satisfer les seues expectatives i necessitats com a intèrprets.

El concurs constarà de dues fases eliminatòries: una primera en què s’interpretarà l’obra obligada de la modalitat instrumental seleccionada a proposta del gabinet tècnic del concurs. I una segona fase final, on cadascun dels concursants interpretarà una obra de lliure elecció que serà valorada pel jurat del certamen.

El termini d’inscripció s’obrirà el proper 1 de març i finalitzarà el 20 de juny de 2015. Amb el propòsit de facilitar aquest tràmit i tenir accés a tota la informació del certamen s’ha habilitat una pàgina web específica del concurs (www.concursodemusica.com), la qual ha estat presentada en la jornada d’avui per Patrícia Sales, directora de l’Aula Sanganxa.

 

Més de 2.000 euros en premis

El certamen compta amb una dotació econòmica per a premis de 2.100 euros, que repartiran en les diferents mencions honorífiques atorgades en cadascuna de les categories i modalitats de què consta el concurs. Uns premis en metàl·lic que es complementaran amb el lliurament de productes i diferents serveis en tallers i botigues especialitzades.

Durant l’acte de presentació del certamen l’alcalde de la localitat, Evarist Aznar, ha assenyalat que es tracta “d’un projecte de llarg recorregut”, que pretén, a mitjà termini, erigir-se en una cita “referent en la seua modalitat”. El primer edil també ha volgut destacar “la projecció dels valors culturals i musicals del municipi”, que per la seua vessant nacional, “permetrà la posada en marxa d’aquesta iniciativa”. Per la seua part, José Javier Carreres, president de la Societat Musical de la Llosa de Ranes, ha indicat que el certamen es circumscriu “a l’etapa formativa dels músics” amb el propòsit de “servir com a complement pedagògic dels seus estudis”.