“La Llosa de Ranes es coneix més enllà de la Comunitat Valenciana per l’aposta per la gent jove, l’educació i la música”

Evarist Aznar revalidava, en les darreres eleccions locals, una nova majoria absoluta, afrontant així la seua cinquena legislatura al capdavant del municipi. Aquesta setmana hem parlat amb ell.

Com afronta aquesta cinquena etapa consecutiva al capdavant del govern local de la Llosa de Ranes?

Amb projectes, amb moltes ganes i amb molta il·lusió. Una il·lusió que transmet la nova gent que ha entrat a l’equip de govern i que transmeten a la resta de l’equip que ja portem un temps. Estem en moltes ganes de començar els diferents projectes previstos, de fet estem treballant des del minut zero per poder dur a terme els grans reptes que ens em marcat en aquesta legislatura: la creació d’un centre de dia i la millora dels accessos al cementeri, entre altres.

Què suposa, després de tants anys, seguir comptant amb el recolzament veïnal?

Partíem d’un escenari complicat perquè ens presentàvem a les eleccions locals un total de quatre partits, cosa que no succeïa des de 2007, presentant-nos únicament PP i Partit Socialista. A l’haver més partits, i més en un municipi on es vota a la persona, la cosa estava més complicada per poder revalidar una majoria absoluta. Però afrontàvem aquest escenari amb l’aval d’un bon treball, una bona gestió i una manera de governar per a tota la ciutadania, sent un govern pròxim. Açò ens va permetre obtindre un magnífic resultat, uns resultats contundents, revalidant la majoria absoluta per cinquena vegada amb una diferència molt important de vots respecte als altres partits. Tot açò ens reafirma i ens dóna més ganes, si cal, per treballar pel nostre poble.

Encapçala un dels pocs municipis amb govern del Partit Popular.

Sí, la veritat és que la conjuntura no és massa bona i ens haguera agradat que més companys hagueren obtingut la possibilitat de governar. Açò encara ens dóna una major satisfacció pels resultats obtinguts ja que ens mostra que l’escenari és molt complicat. Quan el vent bufa a favor sembla que és més fàcil però quan l’escenari és complicat reafirma que la gent ha valorat el treball que s’ha fet i que confia en l’equip de persones que hem format.

En aquesta legislatura no repetirà com a diputat comarcal.

L’experiència ha sigut molt satisfactòria ja que he tingut l’honor de poder representar tot el partit judicial. Ha sigut un orgull i una gran experiència a nivell polític el treballar per millorar el dia a dia dels municipis. En política unes vegades s’està en l’equip guanyador i altres vegades no i, en aquest cas, el meu recolzament a la candidatura de Soraya Sáenz de Santamaría per liderar el PP ha fet que no estiga de diputat i sí aquells que apostaren per Pablo Casado. Són coses que passen i que cal acceptar ja que no s’han valorat els mèrits o el treball sinó si s’està en una corda o en altra.

Aquest cap de setmana comença el Concurs de Joves Intèrprets a la Llosa de Ranes, un certamen que fica el nom del municipi a nivell nacional.

És un certament educatiu i cultural molt important que es realitza des de la Fundació Sanganxa i la Societat Musical i que l’Ajuntament ha fet possible que arribe a aquesta cinquena edició. Tenim participants de tota Espanya i permet que el nostre municipi es conega més enllà de la Comunitat Valenciana apostant per la gent jove, per l’educació i per la música. Estem molt satisfets d’aquesta aposta.