La Llum de les Imatges trasllada les obres d’art del Museu de l’Almodí

  • Les peces se situen en la Casa de l’Ensenyament, edifici restaurat per aquesta institució

La Fundació La Llum de les Imatges procedeix al trasllat i muntatge de les obres d’art més emblemàtiques que es trobaven en el Museu l’Almodí de Xàtiva, fins a la seua nova destinació en la Casa de l’Ensenyament d’aquesta localitat, edifici restaurat per aquesta institució l’any 2007.

Es tracta de peces que tant per les seues característiques físiques, pes i dimensions, com per les complicacions tècniques, altura i accessos, necessiten d’una intervenció molt concreta perquè la manipulació de l’obra es realitze amb totals garanties, tant per a traure-les del Museu com per a introduir-les i instal·lar-les en la Casa de l’Ensenyament.

Durant el matí d’ahir va tenir lloc la visita institucional per a comprovar de primera mà el treball de trasllat. Va estar present Mª José Pla, regidora de Cultura; acompanyada per Ángel Velasco, director del Museu; Carmen Quintero, gerent de La Llum de les Imatges; i José Luis Navarro, coordinador de les obres de restauració.

Pla va agrair la tasca d’aquesta entitat que “ens ha permès gaudir i recuperar part del nostre patrimoni, tenint una confiança altíssima amb aquests restauradors per a aquest nou treball”. En aquest sentit, Ángel Velasco va anunciar que “a l’agost estaran traslladades el 100% de les obres i, després d’uns mesos d’ubicació definitiva, entre octubre i novembre està plantejada la data d’inauguració”.

Per la seua banda, Quintero va mostrar la seua satisfacció per estar, de nou, a Xàtiva, ja que per a aquesta entitat la ciutat “és un lloc que ens porta molt bons records i molt bones sensacions, ja que ací hem restaurat cinc edificis, i muntarem una de les exposicions més boniques que hem posat en marxa”. Així mateix, va destacar “el repte tan important que va suposar recuperar el patrimoni de la Casa de l’Ensenyament, on invertirem 1.8 milions d’euros en la seua primera fase”.

En concret, ahir es va procedir al trasllat de dos enormes llenços, obra de Vicente López, i datats del segle XIX: El Sant Sopar, restaurada per La Llum de les Imatges amb motiu de l’exposició Lux Mundi; i el Retrat del Rei Ferran VII, amb l’hàbit del gran maestre de l’Ordre de Carles III. D’altra banda, també es va procedir a l’embalatge de l’Altar Major de la Seu durant els terratrèmols de 1748. D’autor desconegut, aquesta obra de major grandària representa com es trobava el retaule de la Col·legiata l’any dels sismes, mostrant diferents escultures de diverses grandàries.

De la mateixa manera, aquesta entitat cultural ha procedit al trasllat i muntatge dels 46 quadres dipositats pel Museu Nacional del Prat, així com altres obres d’art emblemàtiques del patrimoni xativí com la Creu del Terme, el Retaule de la Transfiguració i l’Enteixinat de Santa Clara.