La Mancomunitat cedirà gratis els escenaris, taules i cadires als pobles durant una setmana

  • Fins el moment es pagava una taxa de 30 euros per dia mentre que ara es podrà gaudir del material, durant una setmana, sense haver de pagar

El saló de plenaris de la Mancomunitat de Municipis la Costera-Canal va acollir, dijous passat, una nova sessió en la que després de l’aprovació de l’acta del plenari anterior, corresponent al 10 de juliol de 2016, es va tractar la proposta de modificació de l’ordenança d’escenaris, taules i cadires

El president de l’entitat, Roberto Granero, va explicar que està previst invertir la subvenció rebuda del Pla Provincial d’Obres i Serveis (PPOS) de la Diputació de València en l’adquisició d’aquest tipus de material. Proposant que, a partir de 2017, la cessió del material, durant els primers set diez, siga gratuïta i que després es pague una taxa de 30 euros per dia.

Granero va apuntar que “es tracta d’una mesura possible degut a que els escenaris ja estan amortitzats i a que la subvenció permet la compra de més material”.

El punt va eixir endavant amb el vot a favor de tots els representants i el compromís de col·laborar per al correcte funcionament d’aquest servei.

Per la seua banda, el president de la Mancomunitat va recordar que s’han habilitat tres punts com a magatzem del material per a facilitar la recollida als pobles.

Seguidament es va informar sobre la contractació del servei d’assistència tècnica administrativa. Granero va donar compte de les característiques d’aquest contracte menor per a la tramitació de subvencions i la realització de programes.

A més, es va facilitar informació sobre les sol·licituds de les beques de postgrau i AEDL. El president de la Mancomunitat va insistir, respecte a la beca de postgrau, que la idea  és “poder tindre a una persona que ens ajude en les vessants de participación ciutadana i elaboració de projectes europeus per tal de que es puguen beneficiar tots els pobles mancomunats”.

Respecte a l’AEDL “també ho solicitarem per a que duga les funcions a nivell de Mancomunitat o inclús per als pobles que ho demanen”, tal i com va apuntar.

Sobre els tallers d’ocupació, el president va comentar que per a aquesta convocatòria era requisit necessari tindre les aules acreditades i cinc municipis ja les tenen. Finalment, les tres localitats que han sol·licitat els tallers són: Bolbaite, Rotglà i l’Alcúdia de Crespins.

Diversos alcaldes proposaren, en aquest punt, que l’ordre no siga tant “restrictiva” per part de Conselleria i del Servef quedant el compromís, per part de la presidència, de que es tornaria a traslladar aquesta reivindicació.

Finalment, en el capítol de despatx extraordinari es va traslladar l’ordre rebuda per part del Servef per a la realització, en les comarques, d’un diagnòstic en materia d’ocupació.

 

Curs ‘La Policía Local ante la realidad de las adicciones’

En altre ordre de coses, el saló d’actes de la Mancomunitat de Municipis la Costera-Canal acollirà proper dimecres entre les 10 hores i les 13 hores el curs “La Policía Local ante la realidad de las adicciones”, impartit per María Jesús Álvarez.

L’objectiu és conèixer la situació actual del consum d’alcohol i altres drogues en la Comunitat Valenciana i en la comarca, així com millorar el coneixement de la normativa reguladora de drogodependències i altres trastorns addictius.