La Mancomunitat segueix apostant per l’esport autòcton

  • La intenció de futur és ampliar la competició a tot l’any i donar més protagonisme a les categories base i amateur

Una vegada més, i ja van quatre anys, la Mancomunitat de Municipis la Costera–Canal està al costat de la pilota valenciana i organitza el IV Trofeu de Raspall Un trofeu que, una vegada finalitzats el Savipecho o el Trofeu President de la Generalitat, serà una molt bona oportunitat per gaudir de la millor pilota abans de finalitzar l’any. Un campionat que atrau els aficionats i ompli els trinquets degut a l’alt nivell dels jugadors participants.

Ahir al matí, la seu de la Mancomunitat situada a l’Antic Hospital de Xàtiva, acollia la presentació del trofeu amb la presència del president, Roberto Granero, que estava acompanyat per Carlos Garrido, membre de l’executiva, Fredi Hernando, responsable de Valnet, així com els diferents jugadors que participaran.

Aquest any hi haurà diversos canvis encaminats a “potenciar més el nostre esport autòcton i donar més protagonisme a les escoles i als esportistes amateurs”, destacava Granero. Així mateix, es va ressaltar la intenció de que en el 2017 es puguen organitzar campionats d’una forma més continuada, durant tot l’any, i que arribe a més municipis de les comarques.

Els millors esportistes

El trofeu està compost per dues semifinals. La primera es disputarà aquesta vesprada a les 16.30 hores i enfrontarà a Caxu i Gabi contra David i Borja. A continuació tindrà lloc la partida de Moltó i Brisca contra Sergio, Alberto i Miravalles. El proper dimarts 6 de desembre, també a partir de les 16.30 hores, tindrà lloc la partida entre Ximo i Guillem contra Monblanc i Ricardet. La vesprada acabarà amb la partida d’Ian, Tonet II i Raúl contra Punxa, Canari i Lorja. Aquestes dues jornades de semifinals es disputen en el trinquet municipal de la Llosa de Ranes.

Posteriorment, els guanyadors de cadascuna de les finals disputaran les finals el proper divendres 9 de desembre i en el trinquet municipal del Genovés. A les 16.30 hores tindrà lloc la categoria juvenil i a continuació la partida de professionals.

A la nostra edició en paper de dissabte, especial amb informació ampliada.