“La manifestació del 25N és un moment ideal per alçar la veu i donar una visió d’unitat com a poble, com a comarca i com a societat”

La Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Ontinyent està ultimant els preparatius per a la celebració el 25 de Novembre del Dia Internacional contra la Violència de Gènere, amb una programació que enguany inclourà per primera volta una gran manifestació pel mateix recorregut de l’Entrada de Moros i Cristians.

La regidora d’Igualtat Natalia Enguix ha explicat que aquesta manifestació, convocada pel Consell de les Dones, tindrà lloc demà, diumenge 24 de novembre, amb eixida a les 12 hores des de l’Avinguda Almaig, a l’altura del Col·legi Carmelo Ripoll. A la Plaça de la Concepció es llegirà el manifest. La regidora ha destacat la importància de la participació de tota la ciutadania “per contribuir a acabar amb la violació de drets humans que pateixen les dones, que és un problema al que ham de fer front tota la societat”.

Dilluns hi haurà una concentració i lectura d’un manifest a la porta de l’Ajuntament d’Ontinyent a les 12 del migdia.

 

Com s’estan desenvolupant a Ontinyent els actes previs al voltant del 25 de Novembre?

Començàrem el dia 8 de novembre amb un taller d’autodefensa feminista i hem continuat amb diferents activitats fins aquests dies. Cal destacar la projecció del documental “Volar” aquest darrer dimecres i la instal·lació de diferents “Punts Violeta” durant aquesta setmana en els tres instituts d’Educació Secundaria.

Quina importància té conscienciar d’aquesta problemàtica als més joves?

Hem volgut treballar enguany especialment amb la gent jove en prevenció i sensibilització. Per això hem anat on estan ells i elles, als centres educatius.

I també s’ha traslladat aquesta proposta als dies de Fira.

Sí, es va instal·lar un “Punt Violeta” a l’espai de la “Fira Jove”, juntament als diferents estands del Consell de la Joventut, del Casal Jove, de la Regidoria de Joventut… Aquest “Punt Violeta” va estar actiu divendres, dissabte i diumenge i va comptar amb informadores d’Igualtat i psicòlogues informant i prevenint les agressions sexistes.

Una feina que ha de ser transversal.

La base fonamental és treballar la igualtat d’oportunitats i entre homes i dones, i fins que no ho aconseguim no acabarem amb la violència masclista. I des de l’Ajuntament el nostre treball és treballar la igualtat en totes les àrees, en totes les polítiques i en totes les activitats.

Ontinyent celebra enguany, per primera vegada, una manifestació al voltant del 25N.

Serà aquest diumenge a les 12 hores i està convocada pel Consell de les Dones. Des del Consell de les Dones, constituït fa uns mesos, es considera que Ontinyent té una capacitat suficient per convocar una manifestació que siga efectiva a tota la comarca. Per aquest motiu convidaria a tots els lectors a participar ja que és un moment ideal de visibilitzar la seua repulsa a la violència de gènere, alçar la veu i donar una visió d’unitat com a poble, com a comarca i com a societat.