“La nova edició de la Mitja Marató de Xàtiva ja ha començat a moure’s amb l’obertura de les inscripcions”

L’1 de novembre, dia de Tots Sants, s’obrien les inscripcions de la Mitja Marató de Xàtiva. La prova esportiva, que enguany celebra la 16a edició, es disputarà el 23 de febrer de 2020. Vicent Lluch, president del Club d’Atletisme Ajos Xàtiva, entitat organitzadora de la cursa, ens ha contat com es presenta l’edició.

S’inicia el compte enrere de la Mitja Marató de Xàtiva.

Sí, aquest divendres 1 de novembre s’han obert les inscripcions. Els interessats en participar poden inscriure’s en Crono4Esports, Atletes, Setabis Sport i Decathlón fins el 17 de febrer. La inscripció s’ha obert amb un preu de 12 euros i anirà incrementant-se: 14 euros en desembre, 18 euros en gener, 22 euros en febrer fins al dia 17 i 25 euros el mateix dia de la prova. La Mitja 2020 de Xàtiva ja ha començat a moure’s.

Es preveu alguna novetat?

Enguany, recollint els suggeriments d’alguns corredors, tenim com a novetat que hem posat a la disposició dels participants un total de 200 dorsals “low cost”, a 7 euros. Aquest preu no inclou la peça esportiva que s’entrega durant la recollida del dorsal però sí que inclou la bossa del corredor.

Es marqueu algun objectiu de participació?

Volem mantindre la línia dels 1.200 inscrits i la nostra meta és arribar als 1.500 com en ocasions anteriors, però sempre mantenint com a prioritat el millor tracte al corredor.

Com ha evolucionat la prova en aquesta anys?

Quan vam agafar el testimoni d’organitzar la Mitja de Xàtiva i per dins de la ciutat, va ser un repte molt important i en això vam posar tota la nostra obstinació i sacrifici fins a arribar al què és ara. Crec que estem en una línia ascendent i no deixem de treballar perquè cada dia siga millor. La Mitja Marató de Xàtiva és un referent en la Comunitat Valenciana. Per on anem parlen molt bé de la nostra carrera i açò és molt important per a nosaltres. Sobretot, volem que el nom de Xàtiva estiga en boca de tots.

Es planteja algun canvi en el recorregut?

Estem valorant alternatives al recorregut habitual, que presentarem juntament amb el regidor d’Esports i el cap de la Policia Local pròximament. Volem fer, si cap, més urbà el recorregut i molestar amb el tall de carrers el mínim als veïns. Aprofite per  donar les gràcies a tota la ciutadania per la seua paciència i comprensió.

A més de ser una prova esportiva, la Mitja Marató vol sumar altres sectors de la ciutadania amb iniciatives com en el concurs fotogràfic celebrat en edicions anteriors. S’ha previst alguna iniciativa per a enguany?

L’any passat ja no ho vam celebrar el concurs de fotografia i enguany tenim noves idees que falten per tancar i que comunicarem quan tot estiga més avançat.

Per què animaria als lectors aficionats al “running” a participar?

Crec que parlar de la Mitja de Xàtiva és un motiu per a l’ànim del corredor per tot el que implica: recorregut, organització, tracte al corredor… I sobretot per la nostra gran borsa, que inclou a part iguals quantitat i qualitat. Com he dit anteriorment, aquesta prova és un referent en la Comunitat Valenciana.