La Policia Local d’Ontinyent posa en marxa un dispositiu contra els actes vandàlics

  • Als últims tres caps de setmana s’han cremat 16 contenidors, ascendint el cost a més de 5.000 euros

La Policia Local d’Ontinyent ha posat en marxa un dispositiu d’investigació i seguiment dels actes vandàlics a la ciutat, després que s’haja observat un augment d’aquest tipus de conductes delictives a les últimes setmanes. En concret, als últims tres caps de setmana s’han cremat 16 contenidors de recollida orgànica i un de selectiva (pont del Salt del Bou, camí Garrofera i poliesportiu). A més a més, el passat cap de setmana, el contenidor que es va reposar junt al pont del Salt de Bou també ha estat trencat, ascendint el cost total de la reposició dels contenidors a més de 5.000 euros.

El regidor de Policia Local, José Mª Hoyos, explicava que “s’ha donat instruccions a la Policia Local per a que  intensifique la vigilància, especialment els caps de setmana, per evitar el actes vandàlics, i estan realitzant-se les pertinents averiguacions perquè la crema d’estos contenidors no quede impune”.

El regidor de Medi Ambient, Fran Quesada, també s’han pronunciat al respecte, demanant a la ciutadania “responsabilitat  i civisme, perquè a més del perill que comporten estos actes, cal tenir en compte que els últims incidents suposen un cost molt elevat per a les arques municipals, que son els diners de tots i totes”.  Quesada també ha recordat que no es poden tirar brases (encara que pareguen apagades) als contenidors, perquè amb les altes temperatures poden reactivar-se i ser causants de crema d’estos elements.

Des del Consistori s’ha demanat a la població que en cas de presenciar qualsevol acció d’aquest tipus procedisca el més ràpidament possible a denunciar els fets davant les autoritats.