La Primera Perimetrail aprova amb nota alta

El Club d’Esports de Muntanya Trail Serra Vernissa va organitzar diumenge la I Cursa de Muntanya Perimetrail RETT a la Serra Vernissa. Es va preparar una cursa especial i diferent, de dificultat alta per a la Trail i també per l’Esprint, i de nivell mig per la Marxa. Entre les 3 proves van participar 700 corredors/es. La prova passava pels paratges més emblemàtics i bonics del terme de Xàtiva com són el Castell, Ermites de Sant Feliu i San Josep, Calvari, Nevera, Penya Roja, Creueta de la Serra Vernissa i Punt Geodèssic, Ermita San Dídac, Solana, Lloma Plana, Lloma Goçalvo, Barranc Aguilló i Portet.

En total hi havia 4 avituallaments, premis, regals, sortejos i 110 els voluntaris.

La cursa va comptar amb la col·laboració de l’Ajuntament de Xàtiva i un gran número de patrocinadors sense els quals no seria possible la seua realització.

A la prova llarga es va imposar el local Javi Mascarell amb 2h 23’ invertits en els 22km i 1.700m positius, seguit per l’altre local Orquin i Marcuello, els dos membres del Vernissa. Els primes locals van ser Jose Antonio Ferrero i Paula Fernández. En categoria femenina es va imposar les dos vernisseres Eva Castells amb 3h 09’ i Lenu Ochian amb 3h 21’, seguides en tercera posició per Isabel Murillo. Per equips es va imposar el Vernissa per davant del CAX i Trivoltors Alcàsser. A la prova d’Esprint de 12 km i +670m, es va imposar Raul Ballester de Mister Bikes amb 1h 11’ 53’’, seguit per dos vernissers, Jorge Tormo a 10’’ i Ximo Martínez amb 1h 14’ siguent el 1r dels veterans. En categoria femenina es va imposar Marta Sánchez amb 1h 31’, seguida de Luis Juan i Silvia Sarrión. Els primers locals van ser Elies Barberá i Nuria Moreno. Per equips també va guanyar el Vernissa per davant del CAX i Les Arcaetes.  Per últim destacar l’alta participació a la Marxa amb 350 participants que van completar els 10km i +550m.