La Primitiva Setabense recorda la seua història

  • La seu de la Societat Musical acollirà hui l’acte on presentarà del llibre

La Societat Musical la Primitiva Setabense va presentar dijous als mitjans de comunicació el llibre de 112 pàgines que recull la seua història. Va ser a l’Ajuntament en un acte que va comptar amb la presència de Mª José Pla, regidora de Cultura i Educació, Isaïes Blesa, arxiver municipal i coautor del llibre, i Enrique Alonso, president de la Primitiva.

Pla va afirmar que “des de l’Ajuntament hem recolzat aquesta iniciativa, com fem sempre” recordant “els convenis importantíssim en quant a quantia econòmica que destinem anualment a les dos Societats musicals”.

Per la seua part, el president va recordar que es tracta “d’un llibre molt desitjar, demanar al 2002 en el centenari de la Societat”, agraint el treball realitzat al “capital humà” que ha fet possible realitzar el deure “de recordar, preservar i donar en herència la nostra història amb un llibre de referència”. Finalment, Blesa va destacar “el plaer de col·laborar amb institucions del nom de la Vella”, sent la del llibre “una idea molt atractiva”.

El llibre “Història de la Societat Musical la Primitiva Setabense” ha estat escrit per Isaïes Blesa i Robert Martínez i ha estat imprès per la impremta de la Diputació de València, comptant amb el patrocini de l’Ajuntament. El text, acompanyat d’imatges, resumeix la història d’aquesta societat des de l’inici de l’associacionisme musical a Xàtiva fins als nostres dies.

A l’apèndix es detalla els noms d’aquells que han presidit aquesta societat centenària, aquells que han dirigit la seua banda, l’evolució del nombre de socis, les seues cecilianes majors i els premis aconseguits. En aquest cas ha estat important la col·laboració del soci Rafael Casanova Hostench.

Aquesta vesprada, a les 20:30 hores, tindrà lloc la presentació oficial a la seu de la Societat, on tots els presents podran endur-se gratuïtament un exemplar.