“La ‘Pujada a la Plana’ és una oportunitat per a mostrar el millor de L’Alcúdia”

Una any més, dins dels actes programats en les festes de Sant Onofre, arriba a L’Alcúdia de Crespins la ‘Pujada a la Plana’. Aquesta prova, que s’emmarca dins del Circuit Cajamar de Carreres Populars, celebrarà ja la seua XII edició el pròxim 1 de juny. Es tracta d’una carrera afermada en el calendari que transcorre en un circuit mixt entre urbà i muntanyenc amb un recorregut de 9.200 metres. Perquè ens done tots els detalls hem parlat amb Vicent Pla, regidor d’esports de L’Alcúdia de Crespins.


Ens acostem a una nova edició de la ‘Pujada a la Plana’, què tindrà d’especial la prova d’enguany? pujada a la plana

La carrera tindrà lloc el pròxim 1 de juny i eixirà des de l’Avinguda de les Corts Valencianes. En aquest cas comptarà amb 9.200 metres i és puntuable per als xiquets. Quant als trofeus, respectem les quatre categories: benjamins, alevins, infantils i cadets i les categories de sènior i veterans en adults. A més, tenim un trofeu de competitivitat, que està encarregat a un jurat i no té perqué ser per al primer que arribe.

Quines novetats hi ha preparades per a aquesta edició? 

La principal novetat és que s’ha retardat una mica l’horari ja que en aquestes dates de juny ja comença a fer calor i ho vam creure més oportú. A les 18 hores començaran els xiquets i a les 19 hores serà el torn dels majors. A més, tindrem com sempre els punts d’avituallament i diverses animacions.

Possiblement molta gent no coneix aquesta carrera, ja que està en les primeres dates del calendari del Circuit. Perquè recomanaries als corredors participar en ella? 

Perquè es tracta d’un trajecte mixt. Es passa dues vegades per meta, coneixent els principals punts del poble i després puja cap a la plana, veient des d’aquest paratge natural tot el municipi. A més del paisatge, l’atractiu de la prova és que és un repte per al corredor, ja que es va a trobar de tot, tant pujades com a baixades i trams en pla.

Aquesta creixent afició pel running és un al·licient més per als organitzadors, ja que es dóna a conèixer el poble als visitants i es potencia durant aquest dia el comerç local. 

Per descomptat, la carrera passa pels punts més coneguts de L’Alcúdia i és una oportunitat per a mostrar el millor de nosaltres en aquest dia festiu per a la localitat.

La carrera s’emmarca dins del Circuit Cajamar, unes proves que funcionen gràcies a les aportacions dels ajuntaments. Com valores que se seguisca invertint en esport en aquests temps? 

Pense que és molt important. Aquest Circuit permet unificar totes la proves baix unes mateixes normes, dotant a les nostres comarques d’un al·licient esportiu que no ens podia faltar. Açò permet abaratir costos i tenir una infraestructura reglamentària per a tots, com els xips, les ambulàncies… Estar al Circuit ens és de gran ajuda.

Aquesta prova està ja afermada en el calendari, com es planteja el seu futur? 

La ‘Pujà a la plana’ s’emmarca dins de les festes de Sant Onofre i intentem mantenir-la perquè és un esdeveniment que té una tradició i que hem de cuidar entre tots. Vull agrair a totes les entitats col·laboradores que fan possible que açò seguisca avant, així com els voluntaris, la policia i protecció civil.