La Regidoria de Joventut inicia el servei d’Orientació Laboral, Educatiu i d’Associacionisme Juvenil

  • Es realitzarà una atenció personalitzada de cada cas i es necessita cita prèvia per participar

La Regidoria de Joventut de la Ciutat de Xàtiva i el Consell de la Joventut, posen a  disposició del municipi, els Serveis d’Orientació Laboral, Educativa i d’Associacionisme Juvenil.

En el que respecta al Servei d’Orientació Laboral, està dirigit a joves (16 a 30 anys), demandants d’Ocupació per al desenvolupament de les competències necessàries en la cerca d’ocupació.

A partir de l’anàlisi de les necessitats individuals, es proporcionarà una assessoria individualitzada que consistirà en acompanyar a la persona demandant, a través d’una atenció personalitzada, en l’anàlisi de la seua situació laboral, en l’establiment d’un objectiu professional i en els primers passos cap a la seua inserció laboral. Dins d’aquesta acció es facilita tot tipus d’informació i assessorament, tant en temes de cerca d’ocupació com en aspectes personals relacionats amb l’ocupació laboral. En ella es facilitarà informació sobre el mercat de treball, la formació i els serveis relacionats amb l’ocupació que s’ofereixen des de diferents entitats.

A més, es proporcionarà ajuda per a l’elaboració de les diferents eines de cerca d’ocupació tals com: carta de presentació, Currículum Vitae i entrevistes, i es facilitarà la inscripció en els recursos digitals específics d’ocupació tals com a portals d’ocupació, xarxes…

Per altra banda, a través del Servei d’Informació i Orientació Educativa, els joves (12 a 30 anys), podran sol·licitar informació, assessorament i orientació educativa, així com informació sobre els recursos per a l’escolarització i formació.

Les seues funcions són donar informació sobre els centres i recursos educatius així com l’assessorament i l’orientació sobre itineraris i opcions formatives així com donarà tota la informació relativa al calendari escolar i als processos d’admissió, matrícula, etc. A més a més, també prestarà orientació i assessorament sobre alternatives per a continuar o reprendre la trajectòria escolar i/o professional.

Així mateix, per part del Tècnic del Consell de la Joventut de Xàtiva, s’ofereix el Servei d’Associacionisme Juvenil, on s’informarà a tot aquell que estiga interessat en associar-se, informació sobre els passos a seguir per a realitzar-ho.

El Servei d’orientació laboral i educativa es presten en La Casa de la Joventut (C/ Moncada, 14). Ara bé, s’haurà de sol·licitar cita de dilluns a divendres, a través del següent telèfon: 962274342 (horari d’atenció telefònica de 10 a 13 hores i de 17 a 20 hores), o per mitjà de correu electrònic a l’adreça joventut@ayto-xativa.es (especificant servei, nom, cognoms, DNI i telèfon de contacte).

 

Contacte CJX (Consell de la Joventut Xàtiva)

Per poder fer ús del  Servei d’Associacionisme Juvenil, s’haurà sol·licitar cita de dilluns a divendres, a través de la següent adreça de correu electrònic: cjxativa46800@gmail.com (especificant nom, cognoms, DNI i telèfon de contacte).

 

LENA BARAZA . REGIDORA DE JOVENTUT

“Volem que la joventut estiga informada de les eixides laborals i educatives que tenen al seu abast” 

En què consisteix el servei d’orientació?

Hem encetat tres serveis d’orientació educatiu, laboral i associatiu. La idea és obrir la visió als diferents joves de la ciutat. La joventut és el moment on realment aprens a desenvolupar-te en la societat i hem trobat moltes carències al respecte. Volem atendre aquesta desinformació existent i que els joves troben el sentit a les diferents coses que fan. Per participar en aquests serveis cal tindre cita prèvia que es pot aconseguir en la Casa de la Joventut de manera presencial o per telefon.

Què es busca amb l’orientació laboral?

És un servei dirigit a joves d’entre 16 i 30 anys i el principal objectiu és entrar en aquest món laboral. Es realitzaran assessoraments individualitzats i s’acompanyarà al jove demandant realitzant una atenció adaptada a cada necessitat i característica. Malgrat que la gent jove ha nascut en l’era tecnològica moltes vegades no sap, per exemple, com desenvolupar-se en llocs web com pot ser el del SERVEF, ja que són pàgines que no són tot allò intuïtives que deurien ser. També es treballarà en com enfrontar-se a una entrevista de treball o com elaborar un currículum depenent de cada necessitat. Aquest servei s’oferirà cada dijous de 10 a 12 hores i de 17 a 19 hores.

Altre servei que s’ha iniciat és l’orientació educativa.

Aquest servei està orientat a joves de 12 a 30 anys ja que a partir dels 12 és quan floreixen les inquietuds de no trobar tot el sentit que té l’escola. Volem donar un gir a aquesta situació per a que cada jove trobe les diferents aptituds que disposa i, a partir d’aquests valors professionals que disposa, puga fer-se una visió de a què es pot dedicar en un futur i com ho pot fer, dissenyant unes feines a curt, a mitjà i a llarg termini. És molt complicat conèixer tota l’oferta existent per l’ampli ventall de rames que es disposen. Volem que cada jove trobe el seu projecte de vida i, en definitiva, el seu desenvolupament. Invertir en aquest tipus d’assessorament afavoreix molt a la població ja que ajudes als joves a evitar el fracàs escolar, trobant un sentit al que fan. Aquest servei s’oferirà els dimarts de 10 a 13 hores i dimecres de 17 a 20 hores.

Per què s’ha decidit incloure, també, l’orientació associativa?

Aquesta orientació està realitzada pel Consell de la Joventut. Tindrà lloc els  dijous de 17 a 19 hores o els diferents matins de la setmana de 10.30 a 13 hores. És complicat fer una associació i trobem a joves que volen associar-se en diferents interessos comuns que tenen i, al final, es perden en tots els procediments per arribar a aconseguir-ho. Disposem d’un tècnic que treballa per al Consell de la Joventut i hem pensat en oferir aquest servei ja que, per a nosaltres, són molt importants les associacions ja que creen ciutat i societat.

Cal destacar la col·laboració amb l’associació AXATEA.

Es tracta d’una associació creada recentment a Xàtiva, un col·lectiu que agrupa a pares i mares de malats de TEA. Aquest servei entraria entre l’educatiu i el laboral i persegueix donar resposta a la seua necessitat d’oferir les diferents ofertes per als seus joves, uns joves que comencen a tindre una percepció d’ells mateix i, pot ser, la poden lligar a alguna frustració que els impedeix tindre un millor desenvolupament social. Volem ajudar-los a cercar el seu projecte de vida i professional així com un desenvolupament social mitjançant el JOC. Estem molt satisfets de poder donar resposta a aquesta demanda.

És la primera vegada que s’engega aquest servei. Heu detectat aquesta demanda entre els joves de Xàtiva?

Alguna vegada hem atés a algun jove que ho demandava, ja que la Casa de la Joventut, al final, és una oficina oberta a la ciutadania i ve gent preguntant al voltant de molts temes diferents. Mai s’ha establert un horari com hem fet ara i és una cosa que sempre hem tingut projectada per a realitzar. Però va ser arrel del JOOP quan ens vam adonar de la pèrdua de confiança en el sistema educatiu per part d’una part dels joves. Volem donar-los resposta i que tornen al món educatiu o que s’integren al món professional. Els joves no coneixen, per exemple, el sistema de Garantia Juvenil, on per estar inscrit dones uns beneficis a l’empresa que et contracte. O en el tema de beques i de diferents ajudes. O si parlem de certificats de professionalitat, una cosa totalment desconeguda per a la majora que pot tindre, fins i tot, més eixida laboral que qualsevol carrera. Al final, cadascú hem nascut per a una cosa i hem d’ajudar a trobar aquest camí.