La remodelació integral de la Glorieta donarà cabuda a la zona de jocs més gran d’Ontinyent

  • La reubicació de la zona de berenadors i restauració, l’adequació de l’espai per actuacions culturals i més arbrat completaran la nova imatge d’aquest parc

Una Glorieta modernitzada, amb més protagonisme als xiquets i xiquetes, que disposaran allí de la zona de jocs més gran d’Ontinyent. Així serà la remodelació integral d’aquest parc en la que està treballant-se des de l’Ajuntament, i que també reubicarà la zona de berenadors i restauració; adequarà l’espai destinat a actuacions culturals, i inclourà més vegetació per generar ombra natural.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, donava detalls d’esta remodelació que, recordava “atén al desig expressat per la ciutadania al procés ‘Ontinyent Participa’ i dóna continuïtat al treball que venim fent per ampliar les zones d’esplai i convivència de la ciutat, en aquest cas amb una actuació de gran calat, sobre una superfície de 6.000 m² i amb un pressupost d’inversió de 1’2 milions d’euros”. Els treballs està previst comencen a l’octubre de 2019 i tenen un termini d’execució de 9 mesos, i presentaran una “nova Glorieta” dividida en espais diferents però integrats en una imatge homogènia.

El primer edil incidia en què va a ser “una reforma revolucionària  que no s’ha fet en prop de 40 anys i que es planteja tenint en consideració les peticions del veïnat de la zona i també dels xiquets i xiquetes de tota la ciutat, que van poder fins i tot escollir quins jocs volien” manifestava.  L’alcalde al·ludia així al procés al qual més de 1.400 escolars de 1r a 4t de primària dels 11 col·legis de la ciutat van escollir el disseny de la zona de jocs, que ocuparan més del 25% de l’espai total del parc i que  contribuirà a donar a una nova personalitat a la Glorieta.

A més a més, el projecte de remodelació inclou en la part de darrere del parc dues noves zones diferenciades: Una d’elles inclourà un espai amb paviment roig que es destinarà a actuacions culturals i un altra que inclourà uns berenadors. Aquesta zona que s’ha traslladat a la part posterior del parc per permetre la convivència i reduir les  molèsties al veïnat per soroll, està previst que en el futur oferisca un servei de restauració de qualitat per als visitants, que seria objecte d’un concurs públic per part de l’Ajuntament. Així mateix, la reforma inclou la substitució de la font i de la tolla per més vegetació i arbrat que permeta crear més ombra natural i ampliar l’espai verd.