La Residència d’Alzhèimer i el Centre de Dia per a Malalts Mentals, objectius per a la nova legislatura a Ontinyent

  • La vicepresidenta del Consell Mónica Oltra ha visitat les obres de la Residència de Discapacitats, que ja està a ple rendiment i compta amb una plantilla de 57 treballadors i treballadores

La Residència per a persones amb malaltia d’Alzheimer i el Centre de Dia per Malalts Mentals són dos dels propers grans objectius pels quals han de treballar la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament d’Ontinyent durant la legislatura que comença ara. Així coincidien dimecres en assenyalar-ho la vicepresidenta del Consell, Mònica Oltra, i l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, durant la visita que la també Consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives cursava a la ciutat per tal de visitar la Residència de Discapacitats. Aquesta infraestructura, que es posava en marxa el passat mes de gener, ja està a ple rendiment prestant servei i a 40 persones usuàries i comptant amb una plantilla de 57 treballadors i treballadores. La vicepresidenta destacava també en la seua visita que la Generalitat ha quintuplicat el finançament per als equips base de Serveis Socials de l’Ajuntament d’Ontinyent, als que es destinen ja prop de 500.000 euros a l’any.

Oltra visitava en primer lloc l’Ajuntament per tal de signar al llibre d’honor, un acte al qual destacava el caràcter cultural, universitari innovador “d’una ciutat amb gent amable, que arrelada al seu patrimoni històric camina cap al futur amb esperança”. Tant la vicepresidenta com l’alcalde recordaven l’esforç per posar en marxa la residència, construïda per Caixa Ontinyent sobre uns terrenys aportats per l’Ajuntament, i gestionada per l’Institut Valencià d’Acció Social Sanitària (IVASS) depenent de la Conselleria (qui també l’ha equipat), superant els diferents obstacles que la mantenien tancada des de 2010, quan van finalitzar les obres de construcció. Entre ells estaven la necessitat de realització de millores en la cuina i en els banys, així com l’actualització d’alguns sistemes de l’edifici.

En la visita a la residència, a la qual acudien junt a l’alcalde i la vicepresidenta un nodrit grup de regidors i regidores i el director general de l’IVASS, Ángel Bonafé, Oltra incidia en l’impacte d’aquesta infraestructura per a les persones usuàries, tot posant de relleu el caràcter d’inversió de la mateixa, “que a més ens ha servit també per crear ocupació estable, ben remunerada i no deslocalitzable”, assenyalava. Respecte als equips base de l’ajuntament, Oltra recordava que des de 2015 la Conselleria ha multiplicat per cinc el finançament per a la contractació de professionals amb un pressupost total de 486.500 euros per a enguany. Un increment que ha suposat reforçar l’equip de tres a 18 treballadors per a l’atenció social de les persones residents en aquest municipi.

Quant a la Residència d’Alzheimer i el Centre de Dia per Malalts Mentals, Oltra explicava que “són plans de futur per als quals estem estudiant possibilitats i anem a seguir treballant a partir de setembre”, avançava. Jorge Rodríguez coincidia en apuntar que aquestes dues infraestructures “són dos grans reptes que tenim per davant per als propers anys i que esperem que arriben a bon port”, agraint  Mònica Oltra “que haja estat sempre una aliada, amb la qual hem aconseguit posar en marxa superant moltes dificultats la Residència per a Discapacitats”. L’alcalde també posava de relleu “el canvi substancials en l’atenció a la dependència que s’ha produït a les polítiques autonòmiques”, i animava a la vicepresidenta “a seguir col·laborant estretament perquè tenim molt de camí per davant amb 4 anys de treball intens”, concloïa.