La Residència de Discapacitats d’Ontinyent s’obrirà en novembre

  • La vicepresidenta Mónica Oltra informa a l’alcalde Jorge Rodríguez i a una delegació ontinyentina que la Generalitat destinarà 1’5 milions d’euros anuals en el manteniment del centre

La nova residència per a persones amb diversitat funcional intel·lectual d’Ontinyent entrarà en funcionament el pròxim mes de novembre, i invertirà 1’5 milions d’euros anuals en el personal del centre. Així ho ha confirmat la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, en una reunió amb l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, a la que també han assistit la 1ª tinent d’alcalde, Rebeca Torró; la regidora de Política per a les Persones, Sayo Gandia; així com familiars i associacions de persones amb diversitat funcional intel·lectual de la comarca de la Vall d’Albaida, per a ultimar els detalls de l’obertura i engegada d’aquest nou recurs.

Cal recordar que als últims mesos s’han realitzat diverses millores en la cuina i en els banys, així com l’actualització d’alguns sistemes de l’edifici, accions necessàries per poder posar en marxa la instal·lació. Jorge Rodríguez destacava que el d’esta residència “és un projecte essencial per a Ontinyent, ja que afecta a moltes families, i cal agrair l’esforç que ha fet la Conselleria per a obrir esta instal·lació finalitzada en 2010 i pendent d’obrir des d’aleshores. L’Ajuntament ha estat fent un seguiment de prop durant tot aquest temps i donant sempre les màximes facilitats, i ara per fi va a fer-se realitat esta demanda social tan llargament esperada”, manifestava.

Oltra, que ha destacat que la sensibilitat en temes socials de l’Ajuntament d’Ontinyent i el seu alcalde “estan en total sintonia amb les d’esta Conselleria”, ha destacat que la nova residència, amb capacitat per a 40 persones, “donarà resposta a la llista d’espera que encara tenim en moltes comarques de la Comunitat Valenciana, i a les persones que necessiten un recurs residencial quan els de atenció diürna, com els centres de dia o els centres ocupacionals, “no donen la resposta adequada a les circumstàncies d’algunes persones”.

La vicepresidenta ha avançat que la residència serà gestionada “íntegrament” de manera pública per l’Institut Valencià d’Atenció Social-Sanitària (IVASS), la qual cosa ha constituït “tot un repte i avança en les polítiques de protecció social que estem fent per a posar en el centre les necessitats de les persones”. De fet, la vicepresidenta ha confirmat que es comptarà amb una plantilla de 57 treballadors i treballadores, que es posaran a treballar aquest mateix mes d’octubre, de cara a la incorporació progressiva de les persones usuàries durant el mes de novembre.