La romeria de Pujada a Sant Josep es consolida al calendari faller de Xàtiva amb la seua segona edició

  • La cita tindrà lloc el proper diumenge 8 de març, amb eixida des de l’Albereda Jaume I

S’ha presentat l’acte de romeria de pujada a Sant Josep, que es va iniciar el passat any i que es consolida al calendari faller de Xàtiva. La roda de premsa de presentació comptava amb la presència de la regidora de Falles Maria Beltrán, el president de la Junta Local Fallera Jesús Gonzàlez, i Félix Pont,  president de Divina Aurora SCV en representació del Gremi de Fusters de la ciutat.

L’acte tindrà lloc el proper diumenge 8 de març, amb inici a les 9.30 hores des de l’Albereda Jaume I a l’alçada de Correus, i comptarà amb la participació de l’Escola de Danses de Xàtiva, el Grup de Danses Soca-rel i la Muixeranga de Xàtiva, a més de les comissions falleres de la ciutat. Els participants pujaran en comitiva cap a l’Ermita de Sant Josep, on hi haurà balls a càrrec dels grups de danses i el col·lectiu faller, a més d’un posterior esmorzar per al qual es recomana portar-se l’entrepà.

“És un plaer treballar amb el Gremi de Fusters de la ciutat, perquè sense ells les falles no tindrien sentit. Aquest acte és molt important per a Xàtiva i es consolida en aquestes falles 2020”, explicava Beltrán.

Per la seua part, el representant del Gremi de Fusters de Xàtiva, Félix Pont, va convidar a la gent a participar de l’acte: “esperem que el dia acompanye, com l’any passat, i que aquest acte es consolide més encara perquè ja som l’única ciutat que té una romeria de baixada en falles i aquesta cita ve a complementar aquest fet”.

Per últim, per al president de la Junta Local Fallera, “dins d’uns quants anys aquest acte serà recordat per la seua importància i per l’afluència de gent”, malgrat haver-se creat l’any passat.

 

Cap de setmana d’actes

Jesús González va aprofitar l’acte per recordar el seguit d’actes fallers programats per al cap de setmana. D’una banda hui tindrà lloc al Poliesportiu Les Pereres el campionat de futbol sala, tant masculí com femení, així com els campionats masculí, femení i mixte de pàdel. Diumenge serà el torn del playback infantil al Gran Teatre de Xàtiva, per al qual s’han hagut d’habilitar dues sessions (a les 11 i a les 12 hores), degut a la gran afluència de participants de les distintes comissions de la ciutat.