La Sant Silvestre torna als carrers de Xàtiva

  • Amb un preu de 3 euros, els beneficis es destinaran a la Consolació

La regidora d’esports, Yolanda Sipan, va presentar ahir en roda de premsa la Sant Silvestre de Xàtiva, que torna al calendari local esportiu després d’uns anys. La cursa tindrà lloc el proper diumenge 29 de desembre a les 21 hores amb un recorregut de 4.200 metres pels carrers de Xàtiva. El preu de la inscripció, que es podrà fer fins al mateix dia en la tenda ‘Atletes’, serà de 3 euros i aniran destinats a l’associació solidaria xativina de la Consolació.

Sipan va afirmar que es tracta “d’una jornada lúdica, esportiva, nadalenca i solidaria, ja que estem vivint moments molt difícils i en aquesta època tots hem de contribuir”. I quina millor forma que fer-ho amb esport. “És una oportunitat per a acomiadar l’any d’una manera sana, fent exercici, i a més recuperant part de la nostra tradició amb una prova simbòlica en aquestes dates”.

IMG_2928En l’acte de premsa també va estar present José Enrique Sanchis, coordinador d’esports, i José Enrique Cuenca, president del Club Ajos i organitzador de la prova. Sanchis veu molt positiu “recuperar una carrera popular amb moltíssima tradició, on la gent ve a divertir-se. La nostra inquietud és anar marcant-nos diferents reptes i anar superant-los, i un d’ells era el recuperar aquest esdeveniment en aquesta època tan entranyable per ajudar a la gent més necessitada de la ciutat”. Per la seua banda, José Enrique Cuenca va afirmar estar “molt content” per tenir de nou “una prova que molta gent demandava, ja que s’organitza en moltes ciutats i Xàtiva l’havia perdut”. Cuenca es va mostrar optimista i preveu uns 800 participants, i va animar a tota la gent de la zona a sumar-se ja que “és una distància curta i un trajecte molt pla, que es pot fer fins i tot caminant, destinat a tot tipus de gent i que transcorre pels principals carrers de Xàtiva”.

Els dorsals s’arreplegaran el mateix dia a partir de les 19:30 hores a la porta de l’Ajuntament i el pagament s’efectuarà en aquest mateix moment. Tots els assistents disposaran d’una bossa del corredor.