La sarsuela, protagonista del concert en honor de la patrona de Xàtiva

La banda de Societat Musical La Nova de Xàtiva oferirà aquest dissabte el concert a la Verge. Serà a partir de les 22.30 hores en la plaça de la Seu. Enguany el programa tindrà com a argument la sarsuela comptant, a més, amb un tenor i una soprano. Després del concert l’Escola de Danses de Xàtiva iniciarà la dansà, que acabarà a l’interior de la Col·legiata amb el cant d’albaes. Participarà també la colla de Dolçainers i Tabalaters la Socarrà.

Els actes religiosos en honor de la patrona de la ciutat, la Verge de la Seu, s’iniciaran aquest dissabte amb el volteig general de campanes al matí. A les 20 hores serà la missa solemne i rosari amb cant de l’himne. Es compleixen 75 anys de la imatge que presideix la Seu. El diumenge, a les 7 del matí, serà la despertà. A les vuit serà la missa presidida per l’Abat. A les 12 hores, missa pontifical presidida pel Bisbe Auxiliar Javier Salinas. Intervindrà el cor i el conjunt instrumental de la Primitiva Setabense. A la vesprada, després de la missa de les 19 hores, serà la processó General amb la imatge també del patró Sant Feliu. El dilluns s’iniciarà la novena en el seu honor.

La Muixeranga de Xàtiva no participarà enguany en la processó de la patrona. Així ho han anunciat a través de les xarxes socials. El missatge difós afirma, textualment, que “enguany, malauradament, la Muixeranga de Xàtiva no participarà, per tercer any consecutiu, a la processó de la Mare de Déu de la Seu el proper 5 d’agost. No aplegar a un acord amb la Junta dels Alets ho ha impossibilitat, la qual cosa, lamentem profundament, ja que sempre ha sigut la nostra intenció participar i enaltir els actes de la nostra ciutat”.

Pel que fa a la celebració del patró Sant Feliu el passat dimecres 1 d’agost, l’abat de la ciutat va aprofitar per reivindicar que Xàtiva tinga carrers amb els noms dels seus bisbes. José Canet va presidir la romeria a l’ermita de Sant Feliu i la missa que allí es va celebrar en honor del patró de la ciutat. En la seua homilia va demanar als presents que reivindiquen la tradició cristiana de la ciutat. Canet ha convidat als veïns a participar en els pròxims actes en honor de la patrona.