La setmana més difícil de Jorge Rodríguez

  • Nombrosos veïns i treballadors de l’Ajuntament d’Ontinyent mostren el seu suport a l’alcalde i president de la Diputació, Jorge Rodríguez, en llibertat amb càrrecs junt als altres cinc investigats pel “Cas Alqueria”

El president de la Diputació de València i alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, quedava en llibertat amb càrrecs en la vesprada de dijous després de passar a disposició del Jutjat d’Instrucció número 9 que instrueix el “Cas Alqueria”, on s’acollia al seu dret a no declarar.

Rodríguez abandonava la Ciutat de la Justícia de València passades les 18 hores. L’investigat explicava als mitjans de comunicació, presents a les portes, que li ha dit al jutge que no podia declarar “en un cas baix secret de sumari” i sense saber de què se l’acusa. A més, qualificava de “barbaritat” la instrucció i com a “bastant lògica” la decisió del PSPV-PSOE de llevar-li els càrrecs orgànics arran de la sospita que desperta la seua implicació en el cas, en el qual s’investiga la presumpta malversació de dos milions d’euros.

El patró s’ha mantingut en el cas dels altres cinc detinguts, que també han quedat en llibertat després d’acollir-se al dret a no declarar. Ara bé, el jutge els manté, com a Rodríguez, la condició d’investigats pels delictes de malversació de cabals públics, prevaricació i irregularitat en la contractació de personal en la Diputació de València, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.  Concretament, es tracta del seu cap de Gabinet, Ricard Gallego; de l’assessor de Presidència, Manuel Reguart; els cogerents de Divalterra, Xavier Simón i Agustina Brines; i el secretari del consell d’administració de l’empresa, Jorge Cuerda. Tots sis arribaven dijous en dos furgons policials a la Ciutat de la Justícia a les 16 hores després d’haver passat la nit als calabossos d’una comissaria de València.

Una vegada a casa, el propi Ricard Gallego mostrava a les xarxes socials la seua “ràbia i la impotència davant els fets viscuts i per certs comportaments mediàtics i polítics que, sense ser cap sorpresa, mouen molta pena pel seu tarannà miserable i inhumà”. A més, el cap de gabinet de Jorge Rodríguez, que tenia paraules de record als altres cinc detinguts,  afirmava que “toca tornar a alçar-se amb més força, perquè els enemics del projecte de Jorge Rodríguez són molt poderosos i ens volen fer fora. Però nosaltres som més dels que diuen i volen i ens devem a la gent honrada, treballadora i combativa que sempre ens guia”.

En aquests moments, Rodríguez segueix liderant la Diputació de València i l’Ajuntament d’Ontinyent malgrat que el PSOE haja suspés de militància tant a ell com a Ricard Gallego, i al cogerent de Divalterra i ex alcalde de l’Alcúdia de Crespins, Xavier Simón. Segons van indicar fonts del partit, es tracta d’un tràmit ordinari que li correspon aplicar a la direcció nacional i que va ser notificat aquest dijous al propi PSPV-PSOE.

En aquest sentit, Ximo Puig, president de la Generalitat, havia reclamat prudència en un primer moment, encara que dimecres a la nit prenia la decisió de destituir a Rodríguez dels seus càrrecs orgànics dins del partit socialista, on era el portaveu de la formació, després de donar-li marge per a fer un pas arrere per pròpia voluntat, cosa que no ha succeït.