“La Setmana Santa de Xàtiva va superant-se any a any”

La Setmana Santa més antiga de la Comunitat Valenciana es viu ja als carrers de Xàtiva. Per aquest motiu, hem parlat amb Antonio Escudero, confrare de ‘El Cachorro’ que aquest any compleix el cicle i s’acomiada de la presidència de la Germandat. Implicació i ganes de treballar han marcat aquest període. Amb ell hem fet balanç.

Com es presenta la Setmana Santa d’aquest 2015?

escuderoAmb un ull mirant l’oratge, ja que hem tingut que suspendre i aplaçar diversos trasllats durant el cap de setmana passat. Són dies de molta intensitat i pense que no anem a tenir cap problema en els diferents actes que s’aproximen.

El plenari de Xàtiva aprovava fa uns dies la intenció de reconèixer la Setmana Santa Setabense com a festa d’interès provincial. Com ho valora?

Molt positivament. He estat treballant tot el que he pogut i més per dur endavant aquesta iniciativa. Lamente que fins última hora no s’ha pogut recopilar tota la informació necessària per omplir la documentació, però per fi ja està en marxa. Ara esperem que aquesta petició es ratifique.

Es tracta d’una celebració reconeguda no sols a nivell provincial sinó que té repercussió a nivell espanyol.

Sí, ja que som la Setmana Santa més antiga de la Comunitat Valenciana i açò està reconegut per molta gent de fora de l’autonomia. Són una celebració amb molta tradició, amb uns passos i unes imatges que són una meravella. M’ompli de satisfacció ser president d’aquest col·lectiu.

Després de dos anys, acaba el cicle com a president de la Germandat. Quin balanç fa d’aquest temps?

Molta lluita i molt de treball. Al qui li agrade la Setmana Santa com a mi sabrà que tot açò val la pena i finalment es veu recompensat. Hem treballat molt i després es veuen els resultats. Ja vaig ser president al 1996 i he mantingut viva aquesta il·lusió. Als meus successors els diria que van a tindre molta feina però estic convençut que van a fer-ho molt bé, ja que any a any anem superant-nos.

Per què convidaria als nostres lectors a gaudir de la Setmana Santa de Xàtiva?

Com hem parlat, la tradició i la emotivitat que veiem aquests dies pels nostres carrers, ho val la pena. Tenim actes com la processó de les Cortesies, una meravella i un acte molt desconegut fóra de la ciutat, tenim trasllats que en poques poblacions es viuen com ací… A més, som una ciutat molt acollidora. La gent de les comarques veïnes ha d’aprofitar aquesta ocasió.

 

A la nostra edició en paper, tot el programa d’actes així com les millors imatges.