La Setmana Santa Setabense, declarada Festa d’Interès Turístic Provincial

Tres presidents de la Germandat de Confraries, Lorenzo Segarra com a iniciador del projecte, Antonio Escudero com a presentador de l’expedient i Maite Baldrés com a receptora de la declaració, juntament amb el president Honorari Siro Díez i José Perigüell com a partícip de l’expedient, s’han reunit amb el alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, i la regidora de Turisme, Mariola Sanchis, amb motiu de la declaració de la Setmana Santa xativina com a Festa d’Interès Turístic Provincial.

La regidora de Turisme, Mariola Sanchis, ha expressat la seua satisfacció, ja que “és un premi just a l’esforç i la dedicació tant de les confraries, per una part, que treballen per recuperar i dinamitzar aquesta tradició tan antiga, com de tots aquells veïns i veïnes que, malgrat no formar part de cap confraria, participen per devoció i fan possible la festa. Tot açò, comporta que la Setmana Santa xativina siga diferent a la resta, amb un caràcter emotiu i popular que resulten ben atractius i, ací, és precisament, on rau el seu interès turístic”.

La Germandat de Confraries va traslladar el seu agraïment a l’Ajuntament per la seua col·laboració en la consecució de la Declaració de Festa d’Interès Turístic Provincial de la Setmana Santa. En el transcurs de la reunió es van comentar diferents aspectes i accions a dur a terme. Entre aquestes propostes destaca la consecució de la declaració d’Interès Turístic Autonòmic.

Aquest objectiu va implicar un esforç per millorar distints aspectes que conflueixen en la Setmana Santa de Xàtiva, que compta amb elements diferenciadors d’altres celebracions que la fan mereixedora de l’esperada Declaració Autonòmica. Finalment des de la Germandat de Confraries s’ha volgut felicitar a totes les Confraries i a tots els confrares per a l’obtenció del reconeixement provincial.

 

(Imatge del primer premi del concurs de fotografia, de Quela Alapont)