‘La Socarrada’ obri mercat a Mèxic

Després de quasi tres anys de comercialització, la cervesa artesanal amb romaní i mel va a exportar la seua cervesa a Mèxic a través d’una important cadena de distribució. La comanda que han tancat Rafa Suñer i Sergio Iborra, creadors de la cervesa, ha sigut d’un mínim de 50.000 botelles per a 2013 i amb vista a duplicar-se durant 2014 i 2015.

La importància d’aquest acord resideix que La Socarrada va a ser la primera cervesa artesanal espanyola que es comercialitzarà en aquest mercat. Segons ens comenta Iborra “estem més que entusiasmats amb aquest important pas. Estem obrint un nou mercat. És increïble”.

L’acord es va tancar el passat mes de març de 2013 en el castell de Xàtiva amb Eduardo Osorio, representant de la Socarrada per al mercat mexicà. Segons Osorio “quan vaig provar la cervesa vaig veure que tenia unes possibilitats tremendes i automàticament vaig marxar a Mèxic per a presentar-la allí”. De fet, en el primer tast de la Socarrada els sumillers professionals que la van provar van quedar encantats i no van dubtar que la cervesa de Xàtiva havia d’estar allí.

Aquesta important comanda s’uneix a l’acord que recentment ha aconseguit aquesta cervesa amb El Corte Inglés a nivell nacional i a l’eminent obertura de la seua nova factoria a Xàtiva amb una capacitat de producció de més de 45.000 litres al mes. La inauguració està prevista per a la primera setmana de juny de 2013.