La tercera Fira del Comerç Local de Benigànim tanca amb èxit de participació

  • Han estat presents un total de 60 comerços, 20 més que en la passada edició

Aquest cap de setmana passat, i per tercer any consecutiu, ha tingut lloc la “Fira del comerç local” a Benigànim. Una cita que congrega als comerciants beniganins que tenen l’oportunitat d’oferir un acostament més pròxim als veïns per a oferir els seus productes i millorar d’aquesta manera les vendes. A més, suposa un aparador publicitari per a tot l’any ja que els veïns i visitants poden conèixer millor les activitats i productes que ofereixen els comerciants de la localitat.

La fira va tenir una durada de tres dies. S’iniciava la vesprada del divendres 24, quan va tenir lloc la seua inauguració oficial, la qual va estar presidida pels membres de la corporació municipal i la directora general de Comerç, Silvia Ordiñaga. Continuava durant el dissabte fins a la vesprada del diumenge. A més l’ambient de la fira va estar animat per un intens programa d’actes, tals com a tallers infantils, de cuina, degustacions, demostracions, concerts i un espectacle familiar que portava per títol “Batuclown” que va donar final a aquestes jornades.

Les activitats culturals paral·leles a la fira es van completar amb les jornades de portes obertes en l’església de L’Ortisa que ha sigut netejada i habilitada per al seu ús turístic amb panells explicatius pels alumnes de promoció turística del taller d’ocupació “Arrels, passat i futur” els qui a més han organitzat tallers infantils en l’espai firer.

L’organització de la fira ha estat baix la direcció del regidor d’ocupació de l’Ajuntament i candidat a l’alcaldia pel Partit Popular, Javier Sala; des de l’organització per a fomentar el consum i recolzar als comerciants cada vegada que un client realitzava una compra superior a 10 euros entrava en el sorteig de cinc pagues de 100 euros per a utilitzar entre els comerços participants a partir del tancament de la fira.

El recinte firal abastava la plaça Major, el passatge Príncep Felipe i l’avinguda Real, part d’aquesta última destinada a la zona etnològica ja que es van congregar els estands de bars i restaurants locals que van voler participar oferint begudes i tapes variades que van constituir un dels principals reclams.

Tal i com han confirmat des de l’Ajuntament, aquesta tercera edició de la Fira del Comerç Local “ha sigut la més destacada amb una participació de 60 comerços, 20 més que l’any anterior, i que tanca amb un balanç molt positiu tant de l’organització, per com s’han desenvolupat els actes previstos; els comerciants que veuen en la fira un suport molt notable a la seua activitat i dels veïns i participants que han gaudit de l’excel·lent ambient viscut a Benigànim aquest cap de setmana”.