La tradició del Corpus es manté viva a Xàtiva

  • Es tracta de la celebració més important de la Comunitat junt a la de València

La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Xàtiva, María José Pla, junt a Pepe Sanchis, en representació de l’Associació del Corpus de la ciutat, van donar conèixer aquest dimecres el cartell i la programació del Corpus 2014.

CORPUS 2014Pla va destacar la gran col·laboració de “tota la ciutadania, així com de les associacions, centres educatius, Junta Local Fallera, bandes de música locals, Sebastià Garrido i Toni Martínez”. Per la seua part, Pepe Sanchis va destacar que “es tracta de la segon processó més important de tota la Comunitat, per darrere de València” i va mostrar la seua satisfacció “per haver sabut mantenir una tradició de tants segles de la que som referents per a molts municipis que estan intentant recuperar-la”.

En l’acte va estar present l’artista plàstic encarregat del disseny del cartell, Toni Grau que va afirmar “ser tot un honor” haver gaudit d’aquesta oportunitat. Grau va destacar “els colors, els matisos i el treball artesanal” per realitzar “aquest repte personal que suposa conjugar tants elements en una mateixa imatge, que respon a una llarga tradició de la cultura valenciana”.

Els ciutadans podran visitar el 19 i 20 de juny, de 18 a 21 hores, una exposició d’elements del Corpus en Casa Sentandreu on es podran veure gratuïtament les peces fonamentals i exclusives de la festivitat xativina.

Del programa d’aquest any cal destacar la recuperació del misteri bíblic d’Adán i Eva, que es representarà a la plaça de la Seu el dissabte 21 de juny, junt al pregó. L’esdeveniment tindrà lloc a les 20:30 hores i actuaran la Colla de Dolçainers La Socarrada, el Cor Polifònic Ciutat de Xàtiva, Teatre de la Lluna i membres de l’Associació del Corpus de la localitat. Igual que l’any passat, es disposaran cadires per als assistents que desitgen contemplar la representació.

Ja el diumenge 22 de juny, a les 10:30 hores, se celebrarà la missa major i a les 18 hores s’iniciarà la processó del Corpus des de la plaça de la Seu.

En el nostre exemplar de hui, tot el programa detallat.