La Trobada de Folklore intercomarcal arriba a Vallés

  • L’objectiu amb el qual es porta endavant aquest esteveniment és potenciar les manifestacions del repertori de música, balls populars i cançons valencianes

La localitat de Vallés acull la primera de les jornades intercomarcals emmarcada en la Trobada de Folklore 2017 que promou l’Àrea de Cultura de la Diputació de València amb l’objectiu de potenciar les manifestacions del repertori de música, balls populars i cançons valencianes.

La primera part d’aquesta Trobada ha tingut lloc en els barris de Algirós, Patraix, Benicalap i Ciutat Vella-Centre Museístic la Beneficiència, tots ells en la ciutat de València. Però des de maig i fins a setembre se celebra una segona fase amb l’objectiu de descentralitzar i projectar el folklore cap a les comarques valencianes.

Els actes s’iniciaren aquest divendres amb un concert de “pols i pua” a càrrec de l’Orquestra de Pols i Pua Abalsants de l’Alcúdia de Crespins. Hui tindrà lloc, a partir de les deu del matí, un taller de pentinat de valenciana a càrrec de la Escola de Danses de Xàtiva en l’ajuntament, sent necessari reservar prèviament. Les activitats continuaran el cap de setmana del 30 de juny al 2 de juliol amb una conferència sobre reconstruccions històriques d’instruments de vent i “cant d’albaes” el divendres; un taller de toc tradicional de pandereta i triangle a càrrec d’Empara Rossa i cercaviles i danses el dissabte; i un taller de màscares per a xiquets oferit per Verónica Palomares, un de patrons d’indumentària valenciana a càrrec de María José Esplugues i un altre de mocadors valencians i col·locació impartit per Xavier García, per al diumenge.

L’alcalde de Vallés, Javier Sisternes, ha destacat “la importància que representa per a un municipi com el nostre poder acollir un esdeveniment d’aquestes característiques”, al mateix temps que s’ha mostrat convençut que la Trobada de Folklore a Vallés “resultarà tot un èxit de participació i convocatòria a més de suposar un important impuls per al turisme del municipi”.

Per la seua banda, el president de la Mancomunitat de Municipis la Costera-Canal, Roberto Granero, ha animat a veïns i visitants a participar en aquest esdeveniment que ha comptat amb  la col·laboració de l’entitat en aspectes referents a la seua difusió i promoció.