Europa s’interessa per un projecte de gestió forestal d’Énguera i Moixent

El projecte de creació d’ocupació verda a través de la gestió forestal sostenible de les muntanyes ‘Life+bioenergy and fire prevention’, coordinat per l’Ajuntament d’Énguera i en el qual participa Moixent, ha cridat poderosament l’atenció del gabinet de comunicació de la Comissió Europea, que ha visitat aquestes localitats per a informar i donar a conèixer l’èxit del programa.

La Comissió Europea està molt interessada a donar a conèixer aquesta pionera iniciativa que promou una gestió forestal sostenible de les seues muntanyes municipals compatibles amb la Xarxa Natura 2000, la generació d’ocupació en el mitjà rural, la prevenció d’incendis forestals i la bioenergia.

L' alcalde d' Énguera, Santiago Arévalo.
L’alcalde d’Énguera, Santiago Arévalo.

Des del gabinet de comunicació de la UE s’ha realitzat aquesta visita expressament al projecte pel seu impacte sobre la creació d’ocupació, assegurant que està sent un exemple molt seguit i recolzat des de Brussel·les i que comptarà amb una publicació específica perquè servisca d’exemple a qualsevol municipi d’àmbit forestal en el mediterrani.

“Hi ha hagut molts ajuntaments de tots els colors polítics que s’estan interessant per aplicar aquesta metodologia i està sent molt aplaudida”, ha assenyalat l’alcalde d’Énguera, Santiago Arévalo.

Aquest projecte que finalitzarà al desembre de 2013 compta amb un pressupost 1.024.000 euros i està finançat pel programa ‘Life+’, únic instrument del finançament específic de la Unió Europea per al medi ambient.