La Xàtiva Trail Natura augmenta la distancia i els participants

  • Tindrà lloc el 19 d’abril, coincidint amb Carrers d’Art i la Festa de l’Arròs al Forn

L’Ajuntament de Xàtiva va acollir ahir la presentació en roda de premsa de la tercera edició de la Xàtiva Natura Trail, acte en el que va estar present Yolanda Sipan, regidora d’Esports i Salut, així com Salvador Roses, secretari del Club d’Atletisme.

La jornada esportiva tindrà lloc el 19 d’abril  i constarà de dos proves: la carrera que constarà de 26 kilòmetres i s’iniciarà a les 9 hores i la marxa, de 15 kilòmetres, i que donarà el tret d’eixida a les 9:30 hores. Ambdues iniciatives han augmentat aquest any la distància, “convertint-se en una prova important”, segons els organitzadors.

Altra de les novetats és que l’eixida s’efectuarà des de l’Albereda, però direcció a la Font de Lleó, degut a la coincidència en la mateixa jornada de Carrers d’Art i de la Festa de l’Arròs al Forn. Aquest any, la prova principal compta amb un desnivell de 1.300 metres i la marxa de 640 metres. La bossa del corredor incorpora una camiseta tèrmica, un porta-dorsals i una coca de sal.

En aquests moments hi ha al voltant de 1.000 participants inscrits i s’espera sumar 200 o 300 més en aquesta setmana. D’aquest miler d’esportistes, el 45% estan inscrits per a la cursa i el 55% per a la marxa, dels quals el 50% són dones.

La regidora Yolanda Sipan ha fet especial menció a aquesta iniciativa que “pretén promocionar l’activitat física mitjançant activitats lúdiques que aprofiten per donar a conèixer Xàtiva i el seu entorn”. Des del Club d’Atletisme recomanen calçat adequat i una correcta hidratació, malgrat que es disposaran sis llocs d’avituallament. La prova comptarà amb servei de metges i massatgistes.