La XIII cursa popular d’Aspromivise queda suspesa

  • La prova, prevista per al dia 7 de maig, tornarà el proper 2021

El 7 de maig estava marcat en el calendari d’Aspromivise com un dels dies més intensos, un dia que totes les usuàries del centre esperen any rere any per viure una jornada que des de fa 12 anys omplin els carrers de Xàtiva de reivindicacions a través de l’esport. Aquesta situació de pandèmia a conseqüència de la COVID-19 i vegent l’evolució que ha anat prenent en la població ha obligat a que la carrera del 2020 es suspenga fins el proper any.

La Carrera Popular per a Persones amb Diversitat Funcional que organitza Aspromivise ha recorregut els carrers del casc antic de Xàtiva des de l’any 2008. Dotze edicions que de manera ininterrompuda ha anat consolidant-se per convertir-se en un dels esdeveniments esportius més importants de la Comarca. Una carrera que a mesura que ha anat avançant en quan a edicions ha augmentat el nombre de participants fins batre tots els rècords l’any 2019. Aquesta edició es presentava amb moltes expectatives després del que es va viure l’any anterior, ja que els organitzadors estaven treballant pe augmentar el nombre de participants i també el nombre de persones que assistien com a espectadors per cercar tot el recorregut. Xifres de 1.280 corredores, 1.350 alumnes de primària animant al llarg del recorregut, 550 voluntàries i moltes altres persones amigues d’Aspromivise es juntaren en maig de 2019 per donar un missatge de que a través de l’esport es poden aconseguir ciutats inclusives. L’edició d’aquest any, que es va presentar a principi d’any volia donar un missatge ecològic d’ahi que tant el cartell com el lema de la carrera buscaven cridar a les consciències de les persones per a tenir cura del món en el que vivim, aturar-se per valorar tot el que tenim i cuidar tot allò que ens permet gaudir de les persones, “No arribem tard a marcar la diferència. Amb l’esport fem justícia climàtica”.

Mari Carmen Ferri, una de les organitzadores de la carrera i responsable de promoció de la mateixa, emplaça “a totes i a tots per a l’edició de 2021, en la qual tornarem amb molta força per mostrar a la societat de tot el que el nostre col·lectiu és capaç. De segur que tota aquesta lliçó que estem rebent en estos dies farà que treballem per consolidar si cap més la nostra carrera i fer-la més gran. L’esport ha de ser un motor per a canviar la societat i nosaltres tornarem amb piles carregades i amb la intenció de lluitar per aconseguir una societat que ens enorgullisca de formar part d’ella”.