L’Agència Tributària i la Guàrdia Civil confisquen una partida de 370 kg de cocaïna en un empresa de Montaverner

  • L’empresa receptora del contenidor no tènia coneixement de l’existència de la droga i quan van detectar embalums sospitosos van contactar amb la Guàrdia Civil

En el marc de les actuacions realitzades per funcionaris de Vigilància duanera de l’Agència tributària i de la Guàrdia Civil, s’ha dut a terme la inspecció d’un contenidor de mercaderies en l’interior de les quals s’han trobant camuflats 370 quilograms de cocaïna.

Aquest contenidor havia arribat fins a una empresa de la localitat de Montaverner, a la Vall d’Albaida. Aquesta empresa receptora va descobrir en obrir l’enviament uns embalums sospitosos que no corresponien amb la mercaderia que esperaven rebre.

Immediatament van contactar amb la Guàrdia Civil, que al costat de funcionaris de Vigilància Duanera de l’Agència Tributària van procedir a la confiscació d’aquesta droga enviada com un “ganxo perdut”. Aquesta tècnica es tracta de contaminar un contenidor que serveix per al trànsit comercial legítim introduint en el seu interior, bé en origen, bé en un port de transbord, unes motxilles amb la substància estupefaent, per a després recuperar-la droga sense alçar sospita.

La investigació continua oberta, encara que fins al moment no s’ha produït cap detenció.