L’Ajuntament assumeix l’organització de l’acte commemoratiu del bombardeig de l’estació

La regidoria de Memòria Socarrada serà finalment qui es farà càrrec de l’organització del memorial a les víctimes del bombardeig de l’estació de 1939. L’acte començarà diumenge a les 12 hores amb una ofrena floral.

Enguany, el conductor de l’acte serà el periodista xativí Josep Lluís Fitó. La intervenció principal de l’acte correrà a càrrec de Toni Morant, professor de la Universitat de València, membre de l’aula d’Història i Memòria Democràtica  de la Facultat d’Història.

A més a més, l’acte comptarà amb les intervencions de Matías Alonso, president de l’Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica de València; Filippo Carcassola, president de l’Associació Espai Itàlia de València i Rosa Pérez Garijo, vicepresidenta de la Diputació de València. L’acte clourà amb el discurs de l’alcalde Roger Cerdà.

A banda, el cantautor de Cocentaina, Andreu Valor, interpretarà algunes peces musicals i el poeta Vicent Camps farà una lectura de poemes. També participaran la Muixeranga de Xàtiva i la colla de dolçaina i tabalet La Socarrada.